Ikea heeft ons gebeld: de eerste serieuze levering van kasten komt maandag toe. Er kwam vrijdag al een stoffen opbergtas toe, maar maandag komt het eerste grof geschut.

Een goeie zeshonderd kilo Pax-kasten, die we dan ook maar meteen in mekaar gaan vijzen, als onze respectievelijke ruggen het toe zullen laten.

Spijtig genoeg zullen niet alle kasten er al zijn, wat wil zeggen dat we het niet allemaal samen kunnen zetten op zijn definitieve plaats, en dat we het dus ook niet aan de muur kunnen vastmaken. Om nog niet te spreken van de bricolage die er zal moeten plaatsvinden: bovenop de kasten moeten er twee kasten plat gemonteerd worden die eigenlijk gemaakt zijn om rechtop te staan.

Dit is wat er van ruwbouw zal geleverd worden — zes kasten en tien deuren — naast allerlei schappen en ophangrails en schuiven en alles natuurlijk. De donkere deuren zijn spiegels, en de twee oranje dingen zijn kasten die pas rond midden juli zullen geleverd worden:

De bedoeling is dat ze alsdus gemonteerd zullen worden — links de slaapkamer, rechts de gang tussen de slaapkamer en de badkamer:

…maar dus zowel de kasten links als die rechts hebben een kast van 75 cm te weinig.

Hoedanook, ge hebt er geen idee van hoe content wij allemaal zullen zijn als er eindelijk kasten zullen zijn om al de brol in te steken die nu opgestapeld staat in de living. En dubbel als die kasten er eindelijk helemaal zullen staan.

We zijn trouwens nu in blije afwachting van de Tegelman die de Tegels in de badkamer gaat plaatsen. Want eens dat er is, kan de rest van de badkamer afgewerkt worden, en dat is eigenlijk ook een voorwaarde om die kast in de gang te zetten, wegens dat we daar het vloerniveau nog niet eens hebben omdat de vloer tegelijk met die van de badkamer moet gelegd worden.

Ha, zucht. De geneugten van wachten op mensen. Of beter, in dit geval: de geneugten van wachten op mensen die wachten op mensen.

Één reactie op “Verbouwingen: de kasten: spannend!”

Reacties zijn gesloten.