Yesss. Ik heb gewoon doorgelezen tot het uit was, dat ik er van af was.

Want laat ons daar niet raar over doen: deze reeks had in drie boeken kunnen verteld worden ook.

Juliette is bijna heel het boek volledig passief, de enige andere verteller is Kenji, Warner is een etter zonder Juliette erbij, Adam blijft een nulliteit.

Het leek bij momenten alsof Tahereh Mafi het zelf ook allemaal beu was, want het was gewoon merkbaar nóg slechter geschreven dan het vorige boek. Dat ook al minder was dan het boer ervoor.

Pas op: er zijn in boek 4-6 wel degelijk belangrijke dingen gebeurd om de wereld en de personages te verklaren, maar het had allemaal veel efficiënter kunnen verteld worden. En vooral: interessanter.

Neen, geen aangeraden reeks, dit. Het begon relatief veelbelovend, maar vanaf boek 4 zakte het in elkaar als een mislukte soufflé. Ik kan mij wél inbeelden dat dit eigenlijk wel een degelijke premisse zou zijn voor een tv-serie. Iets tussen tiener-reeks en The Handmaid’s Tale. Nee serieus. En dan met flashbacks naar hoe de wereld zo geraakt is, en met niet alleen interessante tieners maar ook interessante volwassenen.

Het klinkt ongetwijfeld verschrikkelijk arrogant, maar ik vrees dat Tahereh Mafi gewoon (nog?) niet goed genoeg is/was als schrijver om dit tot een goed einde te brengen. Spijtig.

Wél zeer schone boekcovers. Dat dan weer wel.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.