Ik laat MidJourney en DALL·E regelmatig eens iets maken voor mij. Gewoon, meditatief in de artificieel intelligente hersenen van de computer roeren, en zien wat er uit komt.

Ze hebben allebei hun specialismen; de laatste tijd pruts ik meer met MidJourney, dat standaard de neiging heeft om meer schilderij-achtige dingen te doen. Zoals dit bijvoorbeeld: “Picasso painting of Ronald Reagan at the Berlin Wall”.

Of “Giant squirrel attacking a group of nuns, by Francis Bacon”:

Hij maakt ook fantastische portretten. In volgorde: “studio portrait of a geriatric ostrich”, “studio portrait of a bird wearing a bowler hat”, “mad scientist”, vier variaties op “portrait of a Saami girl” en “wet collodion portrait of a 19th century circus performer wearing round dark glasses”.

Het leutige is ook dat het mogelijk is om de gedachtegang van het ding te volgen — dit is hoe hij tot aan een andere reeks negentiende-eeuwse portretten van circusartiesten raakte:

Ik ben sinds jaar en dag een fan van klassieke jaren-1970 covers van sciencefictionpockets — zowel J’ai Lu als Meulenhoff hadden er altijd fantastische — en nu kan ik er ook maken. Kijk, drie variaties op “a cyberpunk zeppelin in the sky of an alien planet”:

Ik kan eenhele tijd lang bezig blijven met gewoon random mogelijke covers van boeken maken in dezelfde stijl, zoals hier “zombie robot chicken”, “secret lair of a mad scientist”, “workbench of a 19th century mad scientist”:

Of gewoon inspiratie halen uit om het even wat in de buurt, in dit geval de generiek van Extraordinary Attorney Woo, waar walvissen in de lucht zwemmen — met twee verschillende interpretaties van vliegende walvisachtinge dingen:

‘t Is echt wel zot, als g’er over begint na te denken.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

    1. Absoluut toegankelijk. MidJourney alhier, al wat nodig is, is een account bij Discord. De gratis optie laat een beperkt maar toch nog groot aantal beelden per dag toe. Betalend is 200 beelden per dag (10 dollar per maand) of onbeperkt (30 dollar per maand).

      Gebruik is zo eenvoudig als “/imagine a university library with tall stacks of books in the 1970s” typen, en dan te kiezen op welk van de vier voorstellen het ding verder moet nadenken.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.