Ik ben oprecht écht content dat ik kan gaan werken. Opstaan op een redelijk uur, de velo nemen naar het werk en ondertussen naar een audioboek luisteren, daar werken, en dan terugrijden met de velo met een audioboek: wijs.

Ik had geen enkel probleem met die twee en een half jaar (op twee dagen na) uitsluitend thuiswerken, maar ik heb ook geen probleem met uit mijn huis komen.

Waar ik wél een probleem mee had, was uit mijn huis komen om twee uur heen en twee uur terug in het openbaar vervoer en de shuttlebus te zitten, om daar dan precies hetzelfde te doen als wat ik thuis onder veel betere omstandigheden kon doen.

Om te beginnen is het geen twee uur openbaar vervoer maar tussen vijf minuten (als het in het Rectoraat te doen is) en vijftien à twintig minuten (al het aan de Sterre te doen is) met de velo.
Dat maakt een enorm verschil.

En daar komt bij: het is niet in een bureau zitten met een eigen laptop die degelijk werkt en een laptop van het werk die niet degelijk werkt, en in het allerbeste geval een kleine externe monitor en een eigen muis. Het is met een degelijke werklaptop en een degelijke muis en een degelijk klavier via een docking station op twéé degelijk instelbare groot genoege externe monitors.
Dat maakt ook een enorm verschil.

Nu is het zoeken naar de beste weg om van en naar te geraken. Om de één of andere reden heb ik de neiging om voor veel zaken een verschillende heen- en terugweg te hebben, en het is hier niet anders.

De weg naar en van het rectoraat:

De weg naar en van de Sterre:

Ik heb gisteren een andere weg terug van de Sterre genomen (door de Nederkouter), en die ga ik dus niét meer nemen: die tramsporen! Die trams! De gladdigheid aan de Opera! De toeristen die om de één of andere reden altijd bijna van het voetpad dreigen te gaan in de Korte Meer!

Nog liever de lastige oversteek van de Hofbouwlaan naar de Overpoort dan dat.

Ik vind dat dus aardig, die verschillende heens en terugs. Ik zou eens moeten kijken of ik heen en terug hetzelfde kan doen en wat dat dan geeft. Want op elkaar gezet, geeft het dit voor de twee trajecten – en dat is dus min of meer dezelfde tijd en dezelfde afstand, maar toch grotendeels anders:

Één reactie op “Van en naar het werk”

Reacties zijn gesloten.