Het was alweer een tijdje geleden dat ik iets in Django had gemaakt, maar ik had goesting om iets na mijn uren te doen met data van op het werk, en dus heb ik dat dan maar gedaan.

Het was al zo lang geleden dat ik er weer moest in komen, maar dan had ik rap een paar modellen gemaakt en een paar views en was ik aan het prutswerk begonnen van bestaande pagina’s te laten hergenereren, en hoboy wat is het leutig prutsen in een ding dat gemaakt is door mensen die weten wat het is om dingen op de interwebs te maken.

Ik was er eerst aan begonnen zo van hap snap ‘t zal wel in order komen en we zien wel, maar nu ben ik één voor één de elementen van pagina’s aan het bekijken, en zo wijs. Het is het simpelste van de wereld: er zijn twee niveaus van categorieën, ik weet in welke categorie ik zit, en als die categorie binnen een andere categorie zit, moet er “Albums > Hoofdcategorie > Categorie” staan. Als deze categorie zelf een hoofdcategorie is, moet er alleen “Albums > Categorie” staan. Hopladiejee:

Ik ben een oude mens maar ik kan hier content van blijven zijn. Dat er een category-ding meegegeven wordt aan die template, en dat die category dingen bevat als slug en short_title en parent, tot daaraantoe. Dat parent niet alleen een ID is dat ik dan moet hergebruiken om van de bovenliggende categorie de nodige gegevens te gaan halen, maar dat ik gewoon kan zeggen “neem van de parent de slug” door gewoon category.parent.slug te doen, dat is buitengemeen aangenaam.