Ik dacht: het is middag, ik heb net een interessant uiteenzetting gehoord over Madoc, er is een vergadering in de namiddag afgezegd — ik maak eens pancakes.

Bloem, melk, ei, boter, wat zout: er is weinig zo gemakkelijk.

De bloem was op dus ik haal uit de reservekast een maagdelijk onaangeroerd pak, decanteer daar een stuk van in de plastieken doos die we nodig hebben om de smeerlappen tegen te houden, meng de ingrediënten samen, zet een pan op het vuur, maak aanstalten om een paar lepels mengsel in de pan te droppen…

En dan zie ik aan de rechterkant van de mengkom een donkere vlek.

Inderdaad: een dooie smeerlap. Fucking meelmot.

En dan kijk ik wat aandachtiger naar mijn deegmengsel, en jawel: pop, pop, pop, de ene na de andere made komt bovendrijven. Ik heb de verpakking van de bloem meer dan aandachtig bekeken, en ik ben er 100% zeker van dat ze onaangeroerd was. Dus die beesten zaten er van in de winkel of de fabriek in.

Diepe zucht. Ik heb alles weggekapt en een spiegelei gemaakt. Fuck.

2 reacties op “De smeerlappen”

  1. Volgens mijn bloemleverancier zitten meelmoteieren in alle bloem, altijd. Vanaf 18 graden wordt de kans groter dat ze uitkomen. Hoe warmer je de bloem bewaart, hoe groter de kans. En in hete zomers moet je, volgens hem, bloem in de koelkast bewaren.

  2. Ik heb daar ook eens een periode veel last van gehad en had geen idee uit wat ze juist kwamen. Ik heb na een paar keer dingen weg te hebben gegooid waarvan ik vermoedde dat dat de oorzaak was uiteindelijk echt alles weggegooid en toen was ik er vanaf.
    Wat een ellende, die beesten!

    En ik heb ook ooit eens zo iets voorgehad, maar met kleine zwarte kevertjes: ik ging voor een gezamenlijke lunch op het werk zelf hummus maken, kocht een pak gedroogde kikkererwten, deed dat de volgende dag open en er bleken kevertjes in te zitten …

    Of die keer lang geleden dat ik rijst wilde koken, hem in de pot kieperde in wat olie om eerst wat te bakken en zag dat de rijstkorreltjes bewogen. Ieuw! Als er iets is dat ik vies vind van beesten, dan zijn het alle mogelijke wormachtigen. Lang geen rijst meer gegeten … !

Reacties zijn gesloten.