Drukke agenda

Allemaal series in te halen, en allemaal boeken te lezen, en andermaal een weekend dat een week te kort zal zijn om dat allemaal gedaan te krijgen, helaas!

Maar behalve dat: het mysterie van de mensen uit Israël is opgelost: mijn overgrootmoeder, of een naast familielid van mijn overgrootmoeder, heeft 100 jaar geleden een stuk grond gekocht. Dat stuk grond is in handen van de staat gekomen, maar dat was niet juist. Yossi Katz bond daar de kat de bel aan: die grond had naar de erfgenamen moeten gaan — net zoals allemaal dingen in Zwitserse bankkoffers in handen van erfgenamen hadden moeten gaan als de eigenaars in de oorlog omgekomen waren.

En vandaar dus: ik ben een verre erfgenaam, net zoals een hele stapel familie dicht en ver ook verre erfgenamen zijn, en er is een departement in de administratie van Israël die dat allemaal uitzoekt.

Het kan allemaal nog jaren en jaren duren, en ik moet nog wel degelijk kunnen bewijzen dat mijn grootmoeder de dochter van haar moeder is. Maar kijk: ik heb alvast een overlijdensakte aangevraagd. Wie weet staan daar haar ouders in.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.