Dag dokter, ik denk dat ik paroxysmale positieduizeligheid heb. Dat, of hersenkanker natuurlijk.

Ah en wat zijn de symptomen?

Soms als ik mijn hoofd iets te snel beweeg en dan stop, denken mijn hersenen dat ik verder aan het draaien ben. Ik val dan scheef en ik moet dan gelijk overgeven en mijn ogen doen van nystagmus en alles.

En hoelang duurt dat dan?

Oh een seconde of tien twintig, en dan ben ik gewaarschuwd en beweeg ik de rest van de tijd mijn hoofd zo weinig mogelijk en zo vloeiend mogelijk, en dan na een dag of drie vier gelijk constant met een kater rondlopen gaat het geleidelijk over tot nog een paar dagen later dat het herbegint.

En veel hoofdpijn? Of medicatie? Of bloeddrukproblemen?

Euh nee, niet anders dan anders, en neen.

En duurt het soms veel langer dan tien twintig seconden?

Nope.

<volgen bloeddrukopname en hartslagnakijken en snel op en neer gaan en hoofd links en rechts draaien, maar het acute was al over van vanmorgen dus geen resultaat>

Haja, gen symptomen nu, maar dat zal dus positieduizeligheid zijn.

Vanzelf laten overgaan of als het acuut is mijn hoofd in allerlei bochten laten plooien dus?

Jawel, vanzelf laten overgaan of uw hoofd in allerlei bochten laten plooien.

Okay dan.

Okay dan.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Je moet eens op een stoel zitten en je hoofd naar achteren doen, en dan zachtjes naar links achteren kantelen met hoofd. Kijken of je begint te draaien 10-20 seconden , zo niet , kantelen naar rechter achter kant.

    Als het maar langs 1 kant voor valt, hoef je een oefening te doen van 4 minuten op je bed, “Epley Maneuver”.
    Heb het 2x moeten doen met half uurtje tussen, nu 1.5 jaar geen problemen meer.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.