In Wallonië mogen ze verdorie

In Wallonië mogen ze verdorie tweetalige scholen hebben! De gelukzakken! Waarom kan dat niet in Vlaanderen?

En het is niet mogelijk om een leraar uit Wallonië franse les te laten geven in Vlaanderen en omgekeerd.

Oh please, er zit een wiet van het N-VA, Kris Van Dijck, die er tegen is. Pfff. Hij vindt dat kinderen ak te veel moeten leren, en dat ze pas later mogen talen leren. Die is dus ook op de hoogte van pedagogie. Voor hem is de allereerste vereiste dat kinderen in hun moedertaal moeten opgevoed worden, en pas later talen mogen bijleren, als ze alle nodige basisvaardigheden in hun eigen taal hebben.

Als Robert Delathouwer (sp.a) hem dan zegt dat hij dus wil dat migranten eerst in het Turks en Marokkaans moeten opgevoed worden, en dan pas in het Nederlands, stokt Van Dijck even. Ah neen! Dat is niet wat hij wil zeggen! Hij vindt het vooral erg, blijkt iets later, dat men in Wallonië mag kiezen tussen Duits, Nederlands of Engels als tweede taal. Aaaargh! Idioten!!

Ik vind dat iedereen bij de verkiezingen een stem vóór en een stem tégen moet krijgen. We zouden direkt zien hoe het zou uitdraaien met Vlaams Blok en consoorten.

En iedere partij zou verplicht moeten worden om al zijn programmapunten op tafel te leggen, naast elkaar, en elke partije moet antwoorden op alle punten van alle anderen. En mensen zouden verplicht moeten worden om dat allemaal te studeren.

Maak het voor mijn part ludiek, zet er Bart Peeters op en maak er een grote show van, maar ZORG ERVOOR DAT IEDEREEN VOLDOENDE INFORMATIE HEEFT OM GEÏNFORMEERD TE STEMMEN!!