Ik had ze al eens

Ik had ze al eens vermeld, maar toch:

And now for the nutty 2002 round-up…
For those who are sick and tired of “news of 2002” summaries in the normal media, a relief from the mundane and the sane can be found in AlterNet’s “Top Ten Conspiracy Theories of 2002.”
To nobody’s surprise, the 9/11 attacks are a backdrop for a prominent part of the most popular conspiracy theories. It seems that national trauma, like the JFK assassination, simply cannot be expected to pass by conspiracy theorists, no matter how.obvious the real facts are. The must be some hidden truth and agenda behind it, somewhere. [Secular Blasphemy]

Well, not all that nutty really, is it? Eens kijken naar wat ze vermelden op AlterNet:



  1. Eén van de redenen waarom de VS Afghanistan aanvielen heeft te maken met olie. Mja. Karzai is een marionet van de VS, akkoord. En de Trans-Afghanisatan-pipeline komt er nu effektief uiteindelijk.
    Ik vermoed dat olie (of eigenlijk gas in dit geval) wel in het achterhoofd van de VS zal gespeeld hebben, maar de hoofdreden lijkt me een beetje sterk gezegd. Al zal Unocal wel genoeg gelobbied hebben: Bush stelt begin 2002 Zalmay Khalilzad, een werknemer van Unocal en ex-liaison tussen de VS en de Mujahedin aan als vertegenwoordiger in Afghanistan, bij de BBC weet men in mei te zeggen dat Unocal het ding gaat bouwen, dat wordt een paar dagen later ten stelligste ontkend door Unocal zelf. En eind december pas was er dan blijkbaar pas een officeel akkoord, wellicht zal ergens in de lente een probleem gerezen zijn tussen de nieuwe afghaanse regering en Unocal of zo. 
    Score: 6/10
     


  2. Afghanistan-Enron-connectie. Lijkt me ver gezocht, en zo’n grote firma zal overal wel voeten aan de grond hebben, maar bon, ik zou van niets verschieten met die boeven, zeker niet als men weet dat de buizen voor een pijplijn van bij Dick Cheney’s Haliburton zouden komen. Interessante lijst links onderaan dit artikel voor wie geïnteresseerd is.
    Score: 5/10
     


  3. Het magisch paspoort. Dat men op geen tijd het paspoort van Mohammed Atta vond, in het debris van de twee hoogste gebouwen van New York, nadat het vliegtuig waarin de man zat ontplofte? Compleet ongeloofwaardig.
    Score: 9.5/10 (het zou natuurlijk altijd kunnen…)
     


  4. Fout geïdentificeerde gijzelnemers. Niet direkt een conspiracy toch, als effektief minstens vier van de mensen die zogezegd hadden meegedaan aan de actie, bevestigen dat ze effectief nog in leven zijn?
    Score: 10/10
     


  5. Gijzelnemers getraind door de VS. Lijkt mij logisch: de VS trainden alles wat een geweer kon vasthouden in Afghanistan toen de Russen er nog zaten. De Mujahedin zijn begod in leven gehouden door de CIA!
    Score: 9.5/10
     


  6. Insider trading net voor 11/9. Lijkt me niet meteen geloofwaardig. Kan gemakkelijk toeval zijn.
    Score: 2/10
     


  7. De media in de VS geen greintje critisch voor de regering. Euh, ja, en sinds wanneer is dat een conspiracy theory? Dat is toch gewoon aanduidbaar?
    Score: 8/10
     


  8. Macchiavelistische en wellicht corrupte medewerkers van Nixon, Reagan en Bush I worden beloond door Bush II. Yep. Kissinger hoofd van de 11 september-commissie. Poindexter chef van het Information Awareness Office. I rest my case.
    Score: 10/10
     


  9. Osama Bin Laden was van der Lubbe en het WTC de Reichstag in 1936. Weinig waarschijnlijk, al was het waarschijnlijk wel een godsgeschenk voor de man die het Witte Huis usurpeert.
    Score: 1/10
     


  10. Oliecrisis en overbevolking. Jaja. Jajaja. We weten het al. Da’s nu al dertig jaar dat de wereld “volgend decennium” zal ontploffen. We vinden er wel iets op.
    Score: 3/10

Dus volgens mij zo’n 64% geen nonsens. Niet allemaal utter crap dus, en 2001/2 met de “verkiezing” van Bush en 11 september mag van mij zijn plaats innemen naast Iran/Contra en de oorlogsmisdaden van Kissinger. Yay! Ik zal van Ich kann sagen, ich bin dabei gewesen kunnen doen!