Ai!

Ik hoop dat dit niet waar blijkt te zijn:

This CBC documentary on war-crimes committed against Afghani prisoners with the complicity of the US military is shocking. It alleges that thousands of Taliban POWs were murdered — most by being locked in baking shipping containers in the middle of the desert, with the survivors brought to a remote place and executed with 30-50 US soldiers in attendance. The source — the Canadian Broadcasting Corporation — is hardly known for alarmism or irresponsible journalism. The UN has offered to investigate, but only if the safety of the investigators can be guaranteed, something that the US-allied Afghani warlord has refused to consider — and since the making of the documentary, many of the sources have been tortured or disappeared.

52MB Quicktime Link

The CBC page on this program has lots more info.

Via BoingBoing.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.