Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Eclectisch

Mijn vader heeft ooit eens een artikel over hem geschreven gekregen, de volledige achterpagina van de cultuurkatern van De Standaard of De Morgen of zo: De Eclectische Bibliotheek van Doctor Marc Vuijlsteke. Met een enorme kleurenfoto, waarop hij zijn carnassière openhoudt en een stuk eclectische bibliotheek toont, to wit een boek of twee.

Takkoord, mijn ouders hebben ettelijke tienduizenden boeken en vanalles door elkaar, maar kom ik ook niet in aanmerking als ik zeg dat ik zonet na elkaar Faust van Gounaud, Scumdogs of the Universe van GWAR en Pills Thrills ‘n’ Belly-aches van The Happy Mondays geript heb? En dat daarna, in ruwweg alfabetische volgorde verder gaand, Masters of the Universe van Hawkwind komt? En dan Isaac Hayes’ Black Moses, Chocolate Chip, Greates Hit Singles, Hot Buttered Soul, The Isaac Hayes Movement, Joy, Live at the Sahara Tahoe, Presenting Isaac Hayes, Shaft, Tough Guys + Truck Turner Soundtracks en Wonderful?

Of is het feit dat ik de platen allemaal alfabetisch staan heb te anaal voor woorden? Ja zeker?

En nu zit ik met “Tie-ess-a mo-cum boo-die-ay / Tie-ess-a mo-cum boo” in mijn hoofd. Van Ling Ting Tong in de versie van Bill Haley and the Comets.

Right.

Had ik al gezegd dat ik vorige nacht niet geslapen heb?

1 reactie

  1. Neu…

    het wordt pas anaal als ge de platen per genre rankschikt, met verwijzingen als een plaat in meerdere genres thuis hoort…

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑