Firefox niggles

’t zijn de kleine dingen die het hem doen… In 0.8 stak het mij vreselijk tegen dat een eenvoudige

<a href="someURL" onclick="window.open(x); return false;">

zowel de window.open deed als in het huidige venster someURL opensmeet. Wat niet de bedoeling zou mogen zijn.

In 0.9rc heb ik voor het moment het probleem dat elke klik in een ander programma een nieuwe window opendoet. Het liefst van al zou ik hebben dat de link gewoon in het laatste actieve venster opengaat, maar mocht het nog een nieuwe tab zijn, zou ik er ook geen probleem mee hebben. Ik vermoed dat het ergens een setting is.

Tweede vervelende zaak is dat als ik ergens in een pagina klik, er een insert-cursor gezet wordt waar ik geklikt heb. En dat die daar blijft blinken tot ik de focus verzet.

Voor de rest geen klachten, maar die twee dingen steken wel vreselijk tegen.

update: in user.js accessibility.browsewithcaret en advanced.system.supportDDEExec wijzgen en ’t is gepiept. Trouwens: deze link voor allerlei advanced configuratie-dinges voor wie Firefox gebruikt.

update 2: en om in tabs open te gaan: link alhier

2 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.