Il faut pas pousser bobonne dans les orties

Ik heb er een vreselijke hekel aan als mensen in hun RSS feed geen volledige entries zetten maar enkel extracten.

Het is genoegzaam bekend, dacht ik toch, dat dat mensen alleen maar op de zenuwen werkt, en niet meer mensen naar uw site lokt—en dat zou dan nog de enige mogelijke reden zijn waarom het eventueel zou kunnen “nodig” zijn volgens mij.

Mensen die niets verkopen op hun weblog, en die dus de bezoekers niet noodzakelijk op hun echte website moeten krijgen, hebben echt geen baat bij een onvolledige feed (hint, hint, gent.blogt).

Ik ga niet zo ver als bijvoorbeeld Robert Scoble, die resoluut unsubscribet van alle niet-volledige-entry feeds, maar dit gaat me toch wel iets te ver:

Standaardfeed

De RSS van En nu even ernstig, het vlaggenschip-weblog van De Standaard, heeft sinds kort echt wel totaal belachelijk korte en nutteloze <summary>-inhoud.

Er staan meer dan vier keer zoveel letters in de URL dan in de “inhoud”—nicht übertreiben hé gasten.

Geschreven al luisterend naar: Isaac HayesI Just Don’t Know What To Do With Myself

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.