De living

Kijkt kijkt! De nieuwe vloer ligt erin:

De living

De oorspronkelijke schuldigen dat we uit ons huis zijn moeten verhuizen, waren de balken. Deze, met name:

Een kapotte balk

Een stenen console op het einde, en twee latjes aan dezijkant genageld: geen goede tekenen voor mensen die er iets van kennen.

En inderdaad, toen ze naast de deur de muur aan het ontmantelen waren, zijn ze op onze balkkoppen gestoten, en bleken die allemaal verrot en kapot en opgevreten van de houtwormen te zijn.

En dus: helemaal ontmanteld, de muur errond weggesmurft, een meter of zo afgezaagd, dikke metalen tiges eringevezen, een eiken doos errond, gevuld met epoxy, op de maat van de omliggend balk geschaafd, en hey presto:

Balken in ons huis

…en dan het plafond weer dichtgedaan, natuurlijk. Terwijl we toch weg waren, hebben we dan maar de kogel door de kerk doorgehakt, van ons hart en onze portefeuille een steen gemaakt, en hebben we meteen ook een nieuwe vloer gelegd.

Met resultaat, dus:

De living vanuit de leeshoek

Waar nu nog allemaal brol tegen de muur plakt, daar komt die grote kast die nu naast de schouw staat. En waar de bovenstaande foto genomen is, komt een bibliotheek die de hele hoek zal bedekken.

En waar nu die grote kast staat, gaan we waarschijnlijk een televisie aan de muur hangen.

8 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.