Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Fotoots

Takkoord, ik neem al graag eens een foto. Maar als ze mij aanspreken als “ah, dan zijt *gij* de fotograaf”, dan krijg ik het helemaal benauwd. Brrr.

11 reacties

 1. zeg zeg! In uw profielekes staat toch ook wel eens “fotograaf”. Of
  heb je liever gewoon “graaf”?

 2. Alle zo maar van ah gij hebt het gerief en ge kunt dat dus is dat maar normaal dat gij dat doet??? zalig… know the feeling

 3. Ge zoekt het zelf met uwen D200 met die macrolens en die flitsers die aan uw lens hangen en al. Ne mens zou voor minder denken dat ge professioneel zijt. 🙂

 4. Kom kom, Michel, niet zo bescheiden!

 5. Toevallig vandaag precies eenzelfde momentje gehad met een dame die de foto’s wilde.

 6. Jij bent geen meneer fotograaf. Jij bent fotorambo met de klauwflitsers!

 7. Klauwflitsers, dat was het woord. 🙂

 8. Neenee, ’t was een omstandigheid van een vriend die zei van “ge zoudt dan eens moeten langskomen als het past en foto’s trekken”, en dat ik had gezegd “graag”, en dat plots vier-vijf mensen zeiden als ik daar dan was, “ah, gij zijt dus de fotograaf?”

  Ik kan wel foto’s nemen, maar ik ben geen fotograaf. Ik heb daar een zekere schroom voor: ik noem mezelf geen vakman als ik niet het gevoel heb daar goed genoeg voor te zijn.

  Ja, natuurlijk is iemand die foto’s neemt en een fototoestel heeft per definitie een fotograaf, maar ’t is dàt niet dat ik bedoel: iemand die al eens een nestkastje in mekaar timmert is ook geen meubelmaker. Of nog nauwkeuriger: iemand wordt geen muzikant door een trompet te kopen, en geen schrijver door een tekstverwerker te kopen.

 9. Neen, maar wat onderscheidt u dan van een fotograaf? Een fotograaf is toch iemand die foto’s maakt? Je bent misschien geen professionele fotograaf, maar toch wel degelijk ne portrettentrekker!

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑