Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Kiezing

Oh, ik ben zò content dat het verkiezingen zijn binnenkort. Ik leeft daar echt waar màànden naar toe. De lijsten navlooien, de programma’s onder de loupe leggen, de campagnes in het oog houden, de discussies, de debatten, de controverses, de roddels, en dan de dag zelf, en de avond zelf, en de na-analyse en de statistieken… bliss.

Verkiezingen07Ik heb het pas vandaag gemerkt: op het journal op BRT 1 zonet hadden ze een officieel verkiezingen-logo. Als er iets is dat zegt dat het begonnen is, dan is het dat wel.

Oh, and in related news: van Groen! mogen we blijkbaar allemaal in een dikke 4×4 rijden, op voorwaarde dat we geen vlees eten. Fijn om weten.

12 reacties

 1. wel , ik geniet daar nu ook echt van se. De debatten die er gevoerd worden, de spanning tussen de politiekers…
  heerlijk gewoon!

 2. Het logo intrigeert mij op dit moment nog meer dan de debatten en partijprogramma’s. Echt smaakvol kan ik het niet noemen 🙂

 3. Dat logo mag er wel zijn, vind ik.

  Wat ongetwijfeld weer voer voor oeverloze discussies zal zijn: de kieswijzers en stemtesten die her en der zullen opduiken. Onder andere de VRT plant er één, maar er zullen er wel meer zijn.

 4. Ik ben content dat ik buiten de landsgrenzen vertoef op de dag van de verkiezingen!

 5. Voor mij is de dag van de verkiezingen ook altijd een hoogdag op televisioneel gebied: al die politici die komen uitleggen dat zij toch gewonnen zijn… “Ten opzichte van de peilingen zijn we minder hard achteruit gegaan, dus…”

  En het hypnotische effect van de gekleurde balkjes die elke vijf minuten in beeld komen en die nul komma zoveel verschil aangeven. Heerlijk!

 6. Oké, het logo is beter dan vorige keer (toen het volledig web 2.0 met reflectie enal), maar het kan vele beter.
  Ik hou mij vast voor de volgende restyling van de nieuwsdienst.

 7. Ik kijk er ook naar uit ! Mag voor de eerste keer gaan stemmen ! Ben nog juist bij de gelukkigen, want verjaar slechts vijf daagjes ervoor 🙂 .

  In school zijn we trouwens het hele politieke stelsel van België aan het ‘naspelen’. Is heel interessant en leuk. Zelf zit ik bij de sossen (SPA). Morgen moet de ‘CD&V’ en ‘NVA’ een motie indienen over de splitsing van België. Ben benieuwd…

 8. Thomas, probeer eens te filibusteren, morgen? 🙂

 9. en ik mag voor den eerste keer gaan zetelen in kiesbureau…Vandaag de uitnodiging ontvangen. Je suis curieux.

 10. @ Max: Aan de toon van je ‘bericht’ te horen, voorspelt het niet veel goeds. Vandale leert mij ‘obstructie plegen’… mmm, tricky. Ik ben benieuwd. Nog eventjes de programmapunten van de SPA doornemen en we kunnen er weer tegenaan !

 11. ’t Is inderdaad begonnen. Wij hebben sinds gisteren ook een logootje om in de gazet naar het verkiezingsonderdeel van onze website te verwijzen… 🙂

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑