Wespenbok

Er zat een kleine wespenbok (Clytus arietis) op de venster bij mijn ouders.

Het interweb mag dan al blijven volhouden dat dit één van de meest voorkomende boktorren in Europa is, ik had er nog maar één gezien ooit. En toen had ik geen fotogerief bij.

Gisteren had ik wel fotogerief bij, maar niet het goede gerief: de breedhoek en de SB-800, niet de macrolens en de ringflitsachtigen. Het beest dan maar in een potje gestoken om het dan mee te nemen naar huis, alwaar wél de nodige materialen voorhanden waren.

Buiten de waard gerekend, natuurlijk: tegen dat het zo ver was, was ik die pot al lang vergeten. Nog een geluk dat mijn vader die avond nog langsgekomen is, met allerlei gerief dat we ook nog vergeten waren. En dus dat ik hem onder het fototoestel heb kunnen zetten.

De boktor, niet mijn vader, welteverstaan:

Clytus arietis

Ik ben content. Niet de beste foto, ‘k weet het, maar het was niet gemakkelijk: ding bleef veel te rap weglopen.

4 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.