Wie verkracht daar…?

Daar kan ik nu eens ambetant van lopen zie. Mensen die een cover van een liedje voor het origineel nemen, en dan verontwaardigd doen als het origineel speelt.

Zo gelijk als ze die à-ke-li-ge versie van Me and Bobby McGee door Janis Joplin gewoon zijn, en dan van Kris Kristofferson vinden dat hij het liedje zou verkrachten.

Of, pakweg, om zo maar iets te zeggen, dat men *kuch*Schuppe*kuch* vindt dat het “origineel” van It’s oh so quiet door Björk zoveel beter zou zijn dan de versie die die juffrouw Esther Elke op Idool zong.

Grrrr. Ik kan Björk niet af. En ik vind haar verkrachting van Betty Hutton’s versie inderdaad zeer vakkundig as rapes go. Grr.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Dat was in 1948, dames en heres.

8 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.