Terreuraanslag aan Brussel-Noord!

Een brand, wisten de geruchten. Aan een seinhuis, nee, bij de sporen, nee in het stationsgebouw! De Koninklijke Serres! Het chinees Paviljoen! De Eeuwfeestgebouwen! Het Atomium!

Rookontwikkeling, hielden de geruchten vol. Nee, uitslaande brand! Een steekvlam, méters hoog, zichtbaar tot diep in het Zoniënwoud! Een vreemde geur ook, de rijkswacht was ter plaatse in hazmat-kostuums! Bij omwonenden vielen spontaan luchtmaskers van boven de zetels naar beneden! “Biologische oorlogvoering,” gaat de mare!

Toen we toekwamen aan het station was het al van ver te zien: de brandweer was met het groot materieel uitgerukt, de straat lag kniehoog onder het schuim, sirenes, paniek, lawaai, ladders, de gouverneur en het kernkabinet!

En het gevolg?

Te laat

Vertragingen! Afgeschafte treinen! Schier onbeschrijflijke taferelen in Brussel Noord: tapijtenverkopers, hoeren, ambtenaren, dokwerkers, jongleurs, Russische dandy’s en Hongaarse roués, nog ambtenaren, kelners in uniform, twee circusdwergen met een kale poedel, drie bussen kleuters op schoolreis — chaos, chaos, chaos.

We hebben de enige trein genomen die nog reed: Brussel-Gent-Sint-Pieters via Zelzate, Ieper en Zwalm.

Ik was thuis iets na middernacht, en dan nog: ik heb een taxichauffeur moeten omkopen vooraleer hij door de regenstorm tot in Gent-Centrum wou rijden.

Elders over misschien hetzelfde

04.12.2008: Ik en mijn GSM | 09.11.2008: Weekend, Next, vrienden, en hutsepot | 22.03.2008: Aanraakbaar | 19.03.2008: Stib staking | 25.09.2007: Boa | 13.01.2007: Et si on allait en boîte? | 21.12.2006: Shopping | 29.07.2006: Museum | 23.06.2006: Brussel | 29.12.2005: Ik ging naar Brussel…

9 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.