Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Conversietrubbels

Damned. Ik had gisteren een conversie in gang gezet van een WordPress-site naar Drupal.

“Hoe, automatisch?” hoor ik u roepen.

Euh ja. Deze meneer beloofde dat het automatisch zou kunnen. WP-database aan één kant, Drupal-database aan de andere, een paar dingen invullen, knop duwen, en hopladiejee, alles automatisch geconverteerd.

“En? En? Heeft het gewerkt?” hoor ik u zich afvragen.

Euh nee. Reacties zijn niet allemaal overgenomen, timestamps zijn niet (altijd) wat ze waren. Dat is dus redelijk kak, want als er iets slechter is dan een conversie die helemaal niet werkt, dan is het wel een conversie die niet helemaal werkt.

Shit.

Het wordt dus alsnog opnieuw manueel werk.

5 reacties

 1. Sorry for this comment being in English. I used Google to translate your blog entry. I gather you may be having some problems with the converter and are a little peeved as you couldn’t comment at my site. Sorry about that. Anyway, I’ve turned on comments so if you need to ask a question or two, by all means, do so.

 2. Ik heb in den tijd WordPress Import gebruikt. Dat ging, op een paar character encoding issues na. Dit was nog in Drupal 5. Ik veronderstel dat de module er alleen maar beter op geworden is.

  http://drupal.org/project/wordpress_import

  Moest het nog niet lukken wil ik gerust samen eens kijken hoe we dat kunnen automatiseren met een custom script.

 3. WordPress import doet dat niet slecht inderdaad, maar er moet nog redelijk wat werk naast gebeuren voor het behandelen van custom fields met onder meer auterur(s) en fotomaker(s), met threaded comments, met kalenderinfo die er via gehackte plugins in zit, etc. etc.

  Afijn. 🙂

 4. Je kan altijd Feeds gebruiken om custom XML formats te importeren en te mappen aan CCK velden en dergelijke… maar ik denk niet dat je de comments dan mee krijgt.

  http://drupal.org/project/feeds

 5. Ik denk dat je nog altijd het beste af gaat zijn, als het enkel om de content gaat, met een custom scriptje, die van uit Drupal door uw WP database loopt.

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑