Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

e-Reader dagboek, deel 0

Ik kom toevallig voorbij een artikel dat ik een tijd geleden gelezen had. Op nummer 94 in de lijst van 100 beste Science Fiction of Fantasy-boeken staat K.J. Parker’s The Company. Ik heb The Company staan op mijn Kindle – stomgaweg gekocht omdat ik het verwarde met Glen Cooks The Black Company, dat ik dringend helemaal wou herlezen. Net zoals Steven Erikson’s Malazan-boeken, trouwens: ik heb ze allemaal staan en ik wil ze herlezen, maar ze zijn zo verrekt onhandig om mee te nemen op de trein: te dik om in een vestzak te krijgen, te dik om op mijn gemak te lezen.

Ik heb het nog altijd wat lastig om boeken alleen electronisch te kopen, zeker series. Maar ik heb het niet lastig om boeken opnieuw te kopen die ik al heb. Eigenlijk: ze zouden bij Amazon, bij wijze van geste, mij al die boeken die ik in papieren versies gekocht heb, ook als Kindle-versies moeten aanbieden. God weet dat ik genoeg pepier gekocht heb, en aangezien er toch zo’n DRM op zit, zie ik niet wat het probleem zou zijn.

Eens kijken hoe het zit met Black Company op Amazon.com, trouwens…. nope. Geen Kindle-versie, awoert. En Erikson? Ja!

Morgen, of nee: straks in bed, voor ik in slaap val, begin ik in Gardens of the Moon. Ik herinner mij dat ik het erg goed vond, in de tijd, toen ik het voor het eerst las.

1 reactie

  1. Heb Gardens of the Moon gelezen, maar vond het te ingewikkeld; ze liggen thuis in het Engels (weliswaar in zeer handig klein paperbackformaat), en voor deze reeks is dat blijkbaar te hoog gegrepen voor mij, verhaal zit zo complex in elkaar en dan Erikson zijn taal… Heb me wel voorgenomen ze ooit eens in het Nederlands een tweede kans te geven.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑