Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Van 0 naar 65 km/h

Sprint. De achtervolger heeft het voordeel: die kan een verrassingsaanval inzetten. En dus is het de kunst om de tweede op kop te doen rijden.

Fietsen tussen schaken en dynamiet:

5 reacties

  1. Wat ik zo straf vind, is dat je als toeschouwer nauwelijks kan zien wie er als eerste over de streep komt maar dat je dan in slowmotion ziet dat de winnaar zich al 2 meter vóór de streep rechtop zet en stopt met trappen.
    Een sportpsycholoog vertelde mij ooit dat als je er in slaagt om in de spurt naast iemand te komen, dat je dan automatisch wint omdat dat voor de andere renner onbewust verlammend op de benen slaat.

  2. Surplacen, yeah!

  3. Als ik me goed herinner – ik was toen een kleine jongen – kon zo’n surplace tijdens finales van wereldkampioenschappen in de jaren ’60 wel meer dan een half uur duren. Als ik me niet vergis, heeft de wielerbond toen een maximumduur opgelegd…

  4. Aan hun dijen te zien, ’t zal wel meer dan zero zero zero zero zero….zijn in hun urine 😉

    Al dat surplacen en uiteindelijk wint dan toch diegene die vooraan reed.

  5. Ik kan daar dus niet naar kijken zonder 1. bij het surplacen mijn spieren op te spannen en 2. bij het sprinten van links naar rechts te bewegen. Lastig.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑