Buster Keaton lacht

Ik heb Buster Keaton ontdekt in zijn bijna laatste film, Something Funny Happened on the Way to the Forum. Ik ben sindsdien een onvoorwaardelijke en levenslange fan: ik denk dat ik al de films die ik kon kopen van hem heb, op VHS-cassette, en dan op DVD, en nu in nog betere kwaliteit waar mogelijk.

Dit weekend was ik naar een verzamelaar van films uit 1917-1923 aan het kijken, helemaal het begin van zijn carrière, toen hij met zijn vriend Roscoe Arbuckle samenwerkte — ongelooflijk trouwens, dat er na al die jaren nog altijd geen film over het leven van Arbuckle gemaakt is.

Euh, maar goed, dus, ik was aan het kijken en aan het genieten, en hier werd ik helemaal warm van:

Arbuckle verkleedt zich als verpleegster, en flirt met Buster Keaton. Die niét zijn Great Stone Face-persona doet, maar die zowaar lacht. Zó mooi!

6 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.