Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Buster Keaton lacht

Ik heb Buster Keaton ontdekt in zijn bijna laatste film, Something Funny Happened on the Way to the Forum. Ik ben sindsdien een onvoorwaardelijke en levenslange fan: ik denk dat ik al de films die ik kon kopen van hem heb, op VHS-cassette, en dan op DVD, en nu in nog betere kwaliteit waar mogelijk.

Dit weekend was ik naar een verzamelaar van films uit 1917-1923 aan het kijken, helemaal het begin van zijn carrière, toen hij met zijn vriend Roscoe Arbuckle samenwerkte — ongelooflijk trouwens, dat er na al die jaren nog altijd geen film over het leven van Arbuckle gemaakt is.

Euh, maar goed, dus, ik was aan het kijken en aan het genieten, en hier werd ik helemaal warm van:

Arbuckle verkleedt zich als verpleegster, en flirt met Buster Keaton. Die niét zijn Great Stone Face-persona doet, maar die zowaar lacht. Zó mooi!

6 reacties

  1. (de video marcheert niet)

  2. ’t is te zeggen, hij staat als privé video op youtube.

  3. Opgelost! (hoop ik — YouTube wou de privacy options niet veranderen, het zag er voor mij publiek uit maar het was niet écht publiek, blijkbaar) (ik denk dat het er iets te maken mee heeft dat YouTube nog aan het converteren is)

  4. Blijkbaar circuleert er al jaren een script, maar niemand wil ’t kopen, en de voorgestelde hoofdrolspelers lijken altijd voortijdig het loodje te leggen (Belushi, Farley,…).

  5. Heerlijk zulke oude filmpje.
    Ze zouden ze ook eens wat vaker op de televisie moeten laten zien.

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑