Blijf stil zitten!

Om u een idee te geven, eerder deze avond op onze koer:

Zo’n spin, dat blijft meestal relatief stil zitten — toch dit soort spinnen. En dan kan een mens er op zijn min of meer gemak een foto van maken.

Springstaarten, daarentegen, dat zijn nerveuze, lastige beestjes — toch dit soort springstaart. De stukjes film hierboven zijn dus 4x vertraagd hé. Zo’n Orchesella cincta heeft aan de ene kant het voordeel dat het gemakkelijk te herkennen is, en dat het relatief groot is (gemakkelijk 4 millimeter!), maar aan de andere kant: dat blijft niet stil zitten.

Orchesella cincta

Lastig, ik moet het niet zeggen. Afijn.

Oh, en: als onze koer heraangelegd wordt, dan moeten er dingen op schouderhoogte komen: ik heb de fout begaan mij te bukken om filmpje en foto’s te nemen, en nu is het allemaal weer kapot in de rug.

Damned.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.