Belgitude

Ik vond het een mooi contrast, in mijn interwebs deze ochtend. Aan de ene kant Stromae (“compatriotes, alles goe?“):

Aan de andere kant:

Screen Shot 2013 09 28 at 13 01 52

Why can’t we all just get along? en alles. :)

(oh en ook: de cognitieve dissonantie bij Stromae was ook wel redelijk ahem: een publiek van mooie jonge mensen die uit volle borst de meest deprimerende teksten mee staat te kelen, dat moet wel iets doen met een mens, op den duur — Doe Maar indachtig)

4 Comments

  • Je moet Filip Dewinter vergeven dat hij een beetje zuur loopt. Hij mag zijn auto niet buiten laten staan of de volgende dag staan er krassen op. Zijn huis, waar zijn kinderen slapen, wordt beklad. De staatsveiligheid legt duimdikke dossiers aan over hem. En dat allemaal omdat hij een foutieve politieke mening heeft. Je zou er ook een beetje boos van worden!

  • Doe Maar zou ik zo zeggen. Prachtige mens Stromae, maar ik ben niet zeker dat veel van zijn compatriotes van “La Fédération Bruxelles-Wallonie” dat ook zijn. Bovendien erger ik me dagelijks aan hen. Ze wijken uit van hun prachtig stukje hoofdstad en federatie naar Vlaanderen/de Vlaamse Rand, maar een woordje Nederlands spreken of leren… ho maar. Niet met ons denken ze dan, want in België hebben wij het recht om overal en altijd Frans te spreken. Respect begint met de taal, als je dat kleine beetje al niet kunt opbrengen, hoe zou je dan de rest kunnen opbrengen?

  • Ik was gisteren op het WK wielrennen. Die Vlaamse vlaggen aan de meet zijn zeer groot en vallen hard op, maar het zijn dan ook de enige die ik de ganse dag heb gezien. De gewone Belgische supporter (in hoofdzaak Vlamingen) loopt nog altijd rond met Belgische vlaggen, Belgische tricolor verf op het gezicht, T-shirt met Belgium op.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.