Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Een omen!

Sinds Michel Peeters geen kaaswinkel meer uitbaat in Gent, moet ik mijn kaas elders halen. Vroeger was het simpel: een stuk Brie de Meaux en als er was een stuk Gris de Lille, en dan meneer Peeters vragen om aan te vullen met dingen die hij zou aanraden tot we aan 50 euro zitten.

Het Mekka van de Kaas in de Koestraat is een waardige opvolger: sympathieke mensen met kennis van zaken en een uitgebreid assortiment degelijk geaffineerde kaas.

Ik was er daarnet zomaar binnengestapt en beginnen kopen, en dan wat tips gevraagd, en toen ik moest afrekenen: 49 euro 80.

Een voorteken! Volgende keer vraag ik gewoon een stuk Brie de Meaux en een Epoisses, en mag hij helemaal zelf aanvullen.

2 reacties

  1. Als je op zaterdag aan de vrijdagsmarkt komt of maandagvoormiddag in Gentbrugge (Braemstraat), moet je zeker dat kaaskraam eens proberen. Wij vinden daar altijd onze goesting.

  2. “La Petite Normandie” in de Donkersteeg is zeker ook een aanrader! Ze rijpen hun kazen zelf (een paar keer per dag kazen keren), en praten met veel kennis en passie over al hun kazen. Je vindt er een uitgelezen selectie en kunt er ongevraagd van alles proeven! Allemaal puur ambacht… heerlijk adresje, omdat het er niet zo veelbelovend uitziet vanbuiten, maar toch schatten in de toog liggen heeft 🙂

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑