Live and learn

Zoon heeft een paar maand geleden met jaren opgespaard zakgeld, nieuwjaar, kerst, verjaardags- en ander geld een laptop gekocht.

Op computers die van mij zijn waar ze een account op hebben, zijn ze uiteraard geen administrator, de kinderen, maar op zijn eigen toestel dacht waarom ook niet, het zal eens een les zijn.

En jawel: er waren de laatste tijd soms eens klachten over traagheid en veel reclame. Ik voelde het al een beetje hangen, maar het was gisteren toch nog een onaangename verrassing: heel-die-computer-vol-vuiligheid.

De ene “Registry cleaner” naast de andere “Free Backup” en “Computer optimizer”, zo ongeveer  een kwart van alle woorden op een gemiddelde pagina dubbel onderlijnd en een link naar nog meer vuiligheid, elke link gererouted via een proxy server op 127.0.0.1, en om de vijftien seconden was er wel érgens een popup met reclame.

Ahem ja. Dus maar een nieuwe account aangemaakt, dié adminrechten gegeven, en de andere account geen adminrechten meer.

’t Zal hem leren, zomaar op dingen klikken en OK duwen.

2 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.