Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Boekenbeurs?

Ik stel mij bij het fenomeen ‘Boekenbeurs’ iets voor als een soort grote Srandaard Boekhandel, maar dan met enorm zeer veel volk.

In theorie zou het iets moeten zijn voor mij, vermoed ik, wegens graag en veel boeken lezen, maar geen steeds minder talrijk wordend haar op mijn hoofd dat er aan denkt om ooit vrijwillig naar de Boekenbeurs te gaan.

Mensen die er al eens naartoe geweest zijn: is dat verkeerd? Is het echt helemaal iets anders dan wat ik denk? Iets dat de moeite waard is? Waar dingen zijn die niet op pakweg internet te vinden zijn? Zijn daar ook veel anderstalige boeken te vinden?

6 reacties

 1. Sinds een aantal jaar mijd ik de boekenbeurs. Te druk, te warm, te duur, te commercieel, te mens-erger-u-niet. Ja, er zijn daar stands vol met boeken, maar er zijn er evenveel die er software, kalenders, papierwaren, etc leuren. Afin, misschien dat ik het over een paar jaar nog eens doe, maar ik laat het nu even aan mij voorbij gaan.

 2. af en toe ga ik er eens heen maar meestal is dat genoeg om een aantal jaren niet meer te willen gaan: veeeel te warm, te veel volk, veel lawaai en slecht eten en drinken. En de boeken die ik er vervolgens koop, had ik ook kunnen kopen in de winkel…..

 3. Bij ons is het een jaarlijkse traditie met de kinderen, maar eerlijk … eigenlijk is het niet meer dan een Standaard Boekhandel of Fnac, maar met de boeken gesorteerd per uitgeverij, waar je dan ook ngo eens inkom voor moet betalen.

  Er zijn ook mensen die voor de signerende BV’s gaan, maar die mijden we met alle plezier.

  (dus ja, ik vraag me eigenlijk ook af waarom we er nog altijd naar toe gaan)

 4. Je bedoelt, dat massa-event waar je inkom betaalt om rechtstreeks van de uitgevers boeken te kopen aan boekhandelprijs? En waar het zo druk is dat lees- en boekenplezier onmogelijk zijn? Dankjewel, ik ga wel naar de boekhandel.

 5. Hierover interessant artikeltje in De Morgen: http://www.demorgen.be/boeken/vijf-goede-redenen-waarom-we-beter-niet-meer-naar-de-boekenbeurs-gaan-b7eb521a/28Y4Fw/

  En antwoord op jouw vragen:
  – de uitgeverijen verkopen vooral een selectie van de nieuwere boeken, en wellicht vind je quasi alles ook op internet
  – er zijn wel wat anderstalige boeken, vooral in het Engels (maar ergens onvindbaar in een hoekje gepropt van de stand)

 6. Een jaar of 5 geleden ben ik er eens geweest, en inderdaad, een gigantisch drukke, grote, lawaaierige boekenwinkel. Ik herinner me geen (of toch niet veel) anderstalige boeken. Het enige voordeel dat ik er misschien aan zie, is dat je eens door de boeken kunt bladeren voor je ze koopt. Voor dingen als reisgidsen of kunstboeken of zo, die niet gewoon in de boekhandel liggen, kan dat al eens zinvol zijn. Maar voor zowat alle andere boeken, ben je beter af op het internet lijkt me. Ik ben alvast niet van plan er ooit nog naartoe te gaan.

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑