Pas op ik bijt

‘t Was daarjuist wel grappig aan de bushalte. Er stopt een Citroën met een ruziënd koppel in. Uit Parijs, aan de nummerplaat te zien.

Aan de bushalte in de Dendermondsesteenweg stonden: een oudere Turkse mevrouw met haar dochter (denk ik) links van mij. Rechts van mij twee oudere Turken, van het type gevaarlijke mensen beeld u in Asterix in Corsica). En nog wat verder links drie stoer rokende jonge Turken, van het type donshaar-op-de-bovenlip-aan-het-cultiveren.

De meneer van de Citroën wordt onder zwaar handgedoe gedwongen uit te stappen. Hij benadert de twee dames, vraagt of ze frans spreken, dat blijkt niet zo te zijn. Hij gaat naar rechts, naar de oude Turken, die zeggen geen frans te spreken. Hij gaat terug naar links, naar de jongere Turken, en legt hen met handen en voeten uit dat hij een hotel zoekt. Ho-tel, beweging met twee handen gevouwen onder hoofd, vragende blik. De jongeren, “aaaah!” beweging, en dan handgewuif in de richting van de Dampoort, of neen, toch niet, wat discussie, bijkomende vraag “tu aller hotel?”. De vrouw in de auto, ogen ten hemel, wild gesticuleren dat hij maar weer moet instappen. Hij, onverrichterzake, weer instappen, en al ruziënd rechtsomkeer gemaakt en weer in de richting van Destelbergen gereden.

What’s wrong with this picture?

Heh. Niet één maar twee keer mij straal voorbijgelopen. Ik had die mens kunnen helpen, in de taal van Molière zoveel hij wou, en wie weet zelfs zijn huwelijk kunnen redden, maar neen.

Het moet zijn dat ik er angstaanjagend uitzie.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Zalig 🙂 On a related note: een paar weken geleden een madam en een meneer gestopt met de auto, hier recht tegenover, and let me tell you, in den donkere is dat geen plek waar ge uw auto half op de stoep wilt zetten, laat staan om zelf uw lijf en leden daar te riskeren. En ruzie maken! Die vrouw haar man vanalles en nog wat aan het verwijten, voor zover ik kon horen totaal onredelijke dingen (zo in de trend van “En gij hebt ons moeder ook NOOIT iets gegund! Ik kon NOOIT eens langsgaan bij dat menske, ze zat daar weg te kwijnen in’t bejaardenhuis, terwijl gij niet eens ene keer zelf uw eten kon koken!!”) Die mens helemaal over zijn toeren, stamelen en zo verschoten van alle dingen die hij op zijn bord kreeg dat hij niet wist wat hij eerst moest zeggen. Na 20 minuten waren ze weg, al goed, anders was er zeker nen auto tegen/over gereden.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.