Zak

Eén ding is wel redelijk vervelend aan zo’n (D)SLR: ik heb de indruk dat iedereen mij als een toerist beschouwt als ik van in mijn huis de straat overschuifel tot aan de Vrijdagsmarkt. En daar nog helemaal naast: nu ik meer dan één lens heb (euh, twee dus), wordt het een beetje moeilijk om al mijn gerief in mijn vestzak te steken.

Ik ben dan maar een zak gaan kopen. De eerste de beste genomen waar mijn toestel in geraakte, en die niet te groot was en niet te klein.

Toen ik ermee thuis kwam en er eigenlijk voor de eerste keer goed naar keek, bleek dat het —toch zeker voor de prijs— een ding van verbazend hoge kwaliteit was.

Na opzoeken op tinternet blijkt het een Lowepro Nova 3AW te zijn:

NV3AW-Black_left_equip_3

Overal ritssluitingen en opbergruimtes, en zelfs een ingebouwde regenkap die helemaal over de zak kan.

Ik heb er zonet mijn Sony Nikon D70 ingekregen met de 18-70 erop, de 70-180 apart, mijn Sony DCR-PC110, de oplaadtransfo van de D70, de oplaadtransfo van en een 5 uur-batterij voor de DCR-PC110, en alle nodig draden.

Alles past (net), maar het lijkt alsof die zak nu wel een kilo of tien weegt. Misschien zo geen goed idee 🙂

6 reacties op “Zak”

 1. ok, posting this totally off topic lol just to mention I really loved your photoblog, even if I had MAJOR problems seeing the images and posting comments 🙂
  since I’m not sure if the comments went through, posting here
  keep up the great work
  ~~

 2. Ik heb net de Lowe AW 4 (= grote broer van Nova AW 3) van de hand gedaan en geruild voor een Mini Trekkertje. Lowe is écht geweldig van kwaliteit, maar zo’n draagtas trekt je rug scheef als je iets langer gaat wandelen, en dan kan je je dat de dag nadien beklagen. Nu een rugzak dus – beter voor de rug. Daar weten we alles van, helaas.
  Enige nadeel: de rugzak zit nog niet helemaal vol – er is nog plaats voor een lens of twee. Ah! Consumptiedrang!

 3. Ik probeer altijd zonder tas op stap te gaan als dat kan. Camera + 1 (vaste) lens. Je valt veel minder op, je bent veel beweeglijker en doordat je toch maar 1 lens hebt, verlies je geen tijd met lens wisselen 🙂 Je leert die lens dan ook door en door kennen. Ik heb ook een rugzak besteld voor als ik mijn hele hebben en houden moet meenemen. Is niet zo praktisch als een tas omdat je je spullen niet bij de hand hebt maar op de fiets is zo’n rugzak wel wreed gemakkelijk.

Reacties zijn gesloten.