Mijn computer was weer honds- en hondstraag.

Maar serieus, gelijk 45 seconden wachten om op een link te klikken in Chrome. Vier minuten eer Photoshop opgestart is.

Geen virussen, geen malware, geen niets. Ja, duuzd Chrome-tabs open staan en Netflix erbij, maar dat zou toch moeten kunnen, op een degelijke computer?

Zeer lang verhaal zeer kort: mijn C-schijf stond bijna vol, en mijn D-schijf ook. En Windows, in zijn automatische sympathiekheid, had de pagefile op de traagste schijf in heel mijn computer gezet. Ze stond op mijn C-schijf — die een SSD is — maar als die vol raakte, is ze automagisch verhuisd, en blijven verhuizen.

Zucht. Thanks for nothing, Windows.

Ik heb een paar honderd gigabyte vrijgemaakt overal en een beetje en nu is het weer allemaal vliegensvlug.

Maar serieus, gasten. Hoe moet een Gewone Burger daar ooit achter komen?

Één reactie op “Die keer met de trage computer”

  1. Ik heb dat ook af en toe. Dat gaat hij echt zeer zeer traag en de computergeluidjes kraken dan een beetje. Dan moet ik hem een paar keer aan en uit zetten en dan gaat dat ineens over. Ik heb geen idee hoe dat komt.

Reacties zijn gesloten.