Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: juli 2004 (pagina 1 van 8)

Alternate

Omdat er toch niet genoeg uren in de dag zijn: The Annotated Today in Alternate History. Kwestie van de dingen die ik anders toch zou doen naar aanleiding van de dagelijkse Today in Alternate History dan maar on-line te zetten.

Aargh!

Een show op BBC1, en zoals gewoonlijk zijn het stomste mensen eerst.

Welke computer versloeg Kasparov? Deep Blue, Hal 9000 of Orac? Keuze van de kandidaat: Hal 9000. aaargh.

Ik verdenk die uitzendingen ervan dat ze alleen maar domme mensen aannemen.

Messenger

Messenger heeft een vreemd idee van wanneer ik on-line ben of niet. Soms slaat het ding op “busy”, soms op “away”, en soms blijft het gewoon op “on-line” staan zelfs al ben ik in de tuin het gras water aan het geven.

…en dus kan het zijn dat ik terug aan de computer ga zitten, en dat daar increasingly desperate conversaties staan. Zo van allo? zeg? zijde gij daar? alllooooo? hey! antwoord! yow?

Daarnet nog, komt het tegen:

Bij deze meld ik je de blijde geboorte van onze dochter Rana (3,810 kg – 48 cm). Ze is vanmorgen om 6:10 geboren.

Proficiat!

Allemaal beestches

Nog een primeur vandaag op de koer: een snuitkevertje.

En ook: nu de koer vol springstaarten begint te zitten, komen er ook predatoren op af. Gisteren al deze dwergspin zien zitten, en vandaag een rode fluweelmijt:

mijt

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn fluweelmijten trouwens absoluut niet slecht voor planten: de larven zijn parasitair op andere beesten, protonimfen zijn inactief, deutonimfen zijn predatoren, tritonimfen zijn weer inactief, en de volwassen dieren zijn weer predatoren. In actie:

mijt
afbeelding © Heather C. Proctor

Vivement dat de 6T toekomt, dan kan ik wat gedetailleerdere foto’s van al dat klein grut maken.

Links

Een man naar mijn hart: de title screens van honderden films die hij heeft gecaptured en on-line gezet.

’t Was te verwachten: bij Instapundit allemaal mensen die gisteren een andere speech gezien hebben.

Het mysterie van encephalitis lethargica zou opgelost zijn. Goed om weten.

Kerry

’t Was een goeie speech van John Kerry.

Optimisme, en vanalles wat. Zeer content dat hij specifiek gezegd heeft dat hij voor wetenschap is, en dat hij de God-kwestie zeer elegant heeft getackled: I don’t want to say God is on our side, I want to say with Abraham Lincoln “I pray humbly that we are on God’s side”. Nice.

Het stukje van zijn dochter over CPR op een bijna-verdronken hamster was ook grappig.

Miljaar ik hoop dat hij wint.

En dan, live voor de hele wereld, de controlekamer die op CNN uitgezonden werd: More balloons! Go balloons! Where the hell are the balloons?! Confetti! Go confetti! More ballooons! What the fuck are you guys doing up there?! More balloons!!!

Grappig, en hoeveel wedden dat dat een headline wordt morgen?

De reactie van de republikeinen: “hij heeft niet duidelijk gezegd wat hij met Irak gaat doen”. Zucht. En ook weer persoonlijke aanvallen, en “kijk naar gop.com voor onze documentaires die het allemaal duidelijk uitleggen”. En ook “I didn’t think he was very forward-looking at all, he was very backward-looking”.

Huh? Hebben wij dezelfde speech gehoord?

En ’t zal natuurlijk nooit goed zijn: spreekt hij veel over politiek, dan is hij saai. Spreekt hij hij veel over visie en familie en ideeën, dan zegt hij te weinig over Irak. Oh well.

Gevaarlijk

1990: één op twintig van alle doden en zwaargewonden zijn motorrijders. 2001: bijna één op tien. Brrr. [via Bruno]

Gevonden

Eindelijk teruggevonden, na denk ik meer dan een jaar zoeken: exploding dog.

Pure poëzie.

Spinnen

Er komen alsmaar meer spinnen bij in de tuin.

Helaas geen foto’s, maar gisteren heb ik een bijzonder mooie enoplognatha ovata gezien, lichtgeelgroen met een vuurrode streep over heel zijn rug.

En over de muur liep een wolfsspin, ook geen foto’s.

En er zitten ondertussen vijf kruisspinnen met een duidelijk zichtbaar web.

Wat krijgen we nu?

Het lijkt wel alsof er twee cpu’s in mijn computer zitten:

cpu

..maar ik weet zeker dat dat niet het geval is. Zeer vreemd.

update: ’t is, zoals gesuggereerd, hyperthreading. Tsss. Een hele uitleg is alhier te vinden.

Links

Net te laat gevonden—de keuze is al gemaakt—maar toch fijn: What tripod.

According to recent conversations we’ve had with Valve’s Doug Lombardi, Half-Life 2 will be passed on to publisher Vivendi for final mastering and duplication within days for it’s early August target. The official appearance will make store shelves sometime in mid to late September. [Half-Life News].

Rug

Ah ja: naar de kinesist geweest. Die mens, die trouwens een specialist is van alles wat rugzaken is, heeft mijn scans en röntgenfoto’s bekeken, en hij was blijkbaar redelijk verbaasd dat ik zo goed te been was.

Hij zag me wel op mijn best natuurlijk: heel de dag in de zetel gezeten en dan naar hem gefietst. Probleem is dat ik zo ongeveer gemiddeld een uur per dag goed te been kan zijn. Dus één uur per dag, of een dag twee uur, en de dag erna niets, of een dag drie uur, en dan een paar dagen niets meer.

Niet abnormaal, zegt de kinesist. Niet dat ik er veel mee ben, maar bon.

Verder deed ik alles dat ik moest doen zoals ik het moest doen: rondlopen, gaan zitten, gaan liggen, rechtstaan, tralala.

Busy busy busy

Een iets snellere computer: ’t is een weelde.

Het enige dat ik er spijtig aan vind is dat ik het zo snel gewoon word—upgraden naar een snellere computer lijkt vanzelfsprekend, ’t is het downgraden dat pijn doet.

Afijn. Tijd om mijn zaken heir wat op orde te zetten. Op een paar foto’s na, ben ik erin geslaagd om al mijn foto’s van de ioude harddisk te halen. Kan ik verder gaan met categoriseren: de cateogirsatie van Photoshop Album geïmporteerd in iMatch (met de dag word ik er contenter van, had ik dat al gezegd?), en nu verder doen.

Kwel

De aankondigster van VT4 ziet er nieuw uit. Misschien toch even die teksten laten nakijken door een meer ervaren collega of zo? Of toch minstens de mimiek op de inhoud afstemmen?

Dit zei de bruingebrande betatoeerde blonde dame met een smile van oor tot oor:

Jennifer Aniston en Brad Pitt een baby!? [grijns] Nee, hun natte droom viel in duigen toen Jeniffer een miskraam kreeg! [grijns] Op de set van Friends is het trouwens niet de enige! Courtney Cox had vóór haar huidige baby drie miskramen! [grijns] En in deze aflevering van Friends is het met de meiden ook allemaal kommer en kwel! [colgate-grijns]

Ahem. Enjoy your sitcom now, y’hear?

Installatie

In volgorde:

 1. Windows XP Professional en ettelijke tientallen megabytes aan updates van bij Windows Update
 2. Nieuwe Catalyst voor grafische kaart
 3. Mozilla Firefox 0.9.2 met
 4. Microsoft Office 2003, met in Outlook erbij:
  • Lookout 1.2 om te zoeken (nu van Microsoft zelf en geen nagware meer!)
  • Newsgator 2.0.3.3 voor RSS
  • normaal gezien zou ik ook SpamBayes tegen de spam installeren, maar nu Telenet er blijkbaar zelf in slaagt om de overgrote meerderheid van de rommel tegen te houden, laat ik het voorlopig zo (hoe minder extensies en dingen hoe gemakkelijker te onderhouden, ha!)
  • tip voor wie Outlook 2003 en Firefox .09+ installeert, en ziet dat klikken op een link plots twee Firefoxen opendoet: in een Explorer venster naar Tools | Folder Options | File Types > URL:Hyper Text Transfer Protocol > Advanced gaan; daar de “open” actie editeren en “Use DDE” afzetten. Pfff.
 5. Genbox 3.2.2 voor genealogie
 6. iMatch 3.4.0.19 voor fotobeheer (dat bij nader inzien echt wel een ongelooflijk goed programma is) met de update naar 3.4.0.22 (enkel voor licensed users)
 7. Nikon Capture 4.1 en upgrades
 8. Dexia Netbanking (waarvoor ik langs Sun moest om een JVM te gaan halen, bah)
 9. Daemon Tools, onmisbaar voor wie zijn CD’s liever in ISO op een harddisk opslaat dan ze voortdurend in en uit computers te smijten. Zonder Daemon Tools was de CD van Freddi Fish al vijf keer aan zijn einde gekomen.
 10. Photoshop CS met RAW update 2.2 en

Dat is het voor deze voormiddag. Vannamiddag eens kijken naar cd’s en dvd’s schrijven en zo.

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑