Crème de bananes

Het beste dessert ter wereld is bananencrème.

Ingrediënten: bananen, gecondenseerde melk, citroen, en ik vermoed suiker. Er komt een mixer aan te pas, en het eindresultaat is een zoet-zuur iets dat net tussen gekabbeld en vloeibaar en vast zit—zo ongeveer honderd keer beter dan het klinkt.

Maar! Mijn moeder is het recept kwijt! Ohime! We weten de verhoudingen niet meer! Ach und Weh!

We zouden er eigenlijk eens een jobstudent op moeten zetten om alle recepten in de familie in een database te steken, dat dergelijke fratsen ons niet meer overkomen.

3 Comments

 • hm. met gecondenseerde melk zegt het me niks, maar dat zal dan wel zoals advocaat maken zijn, denk ik. Misschien kan je de room erdoor vervangen, maar ik denk dat als je gesuikerde gecondenseerde melk gebruikt, je geen extra suiker meer moet toevoegen.
  Alleszins: 3 rijpe bananen, sap van een halve citroen, 2 soeplepels suiker (of 1 soeplepel suiker en een lepel vanillesuiker) ,15O ml room, een beetje melk.
  de bananen mixen met de citroen en de melk. Suiker erbij en dan de room. Nog 5 minuten mixen met de staafmixer en dan koud zetten.

 • Ik denk dat dit het ‘oude recept is :

  3 bananen (in schijfjes snijden)
  3 soeplepels witte suiker
  2 kleine doosjes gecondenseerde melk (of 1 grote doos)
  1 citroen uitpersen

  Alles in 1 pot doen en fijn mixen tot er een lopende crème overblijft.
  Deze in potjes doen en in de koelkast plaatsen om te laten opstijven.

  LEKKEL !!!

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.