Mezelve

Zei Eva:

Ik ben eruit.
Het is de bril !

Eigenlijk, nu ik eraan denk: het kan misschien wel aan al dan niet bril liggen. Dit was ik in 1990, toen ik mijn contactlenzen nog praktisch voortdurend droeg, vóór ik er finaal allergisch aan geworden was:

In 1990

De foto hierboven was tijdens mijn eerste jaar aan de universiteit, denk ik. Ik ben van ergens in mijn tweede jaar alleen nog maar zwart en tinten van zwart gaan dragen.

En waar ik vroeger in de winter mijn arafatsjaal aandeed, had ik hem vanaf pakweg 1992 voortdurend aan. En ook altijd een lange zwarte mantel. Ik had ook zo’n jaren 50 Buddy Holly-achtige bril, maar daar vind ik niet meteen meer sporen van terug.

Van denk ik 1997 of zo heb ik mijn haar niet meer geknipt, en had ik ook mijn bril heel de tijd aan. Zo’n ziekenfondsmodel:

In 2000

…maar wat wellicht het grootste verschil maakt: een paar kilo vermagerd. Als ik me niet vergis, weeg ik nu minder dan toen ik 16 was.

Ter illustratie, dit moet denk ik kerstmis 2003 zijn:

Me in 2003

Ik herinner me trouwens dat ik de kerstmis erna dat blauw hemd hoegenaamd niet meer dicht kon krijgen.

Tjaha. Enfin ja, ondertussen kan ik er wel weer in. Bijna lettterlijk twee keer zelfs—zó zie ik er nu ongeveer uit:

Kijk eens naar het vogelken

‘t Klinkt melig, maar voor het eerst sinds ik mij kan herinneren in mijn hele leven ben ik niet beschaamd om onder de mensen te komen.

Geschreven al luisterend naar: Franco BattiatoTramonto occidentale

11 reacties op “Mezelve”

  1. Dankjewel voor de geheugensteuntjes. Wat me idd. het meest bijblijft is de lange zwarte jas. Kwam je bij temperaturen van 20+ eigenlijk naar de les ?
    Je evolueert ondertussen alsmaar meer naar het prototype startend rechtenstudentje (grijns).

  2. OMG. Van bwa, cava wel (1990), naar ieeeeeeeeuw (2003), naar raauwch (2005).
    Je lijkt er ook jonger op te worden… (en je gezicht is wel erg symmetrisch…)

    Ok, genoeg positieve commentaar 🙂 Straks denken de mensen nog dat ik bi ben.

  3. Ik heb immense bewondering voor de moeite die je gedaan hebt om tot dat laatste resultaat te komen. ‘t Heeft wel tot iets goeds geleid (dat je je goed voelt, bedoel ik).

    Trouwens: die eerste foto doet me een beetje (veel) aan Smeagol denken uit LOTR – vóór hij Gollum werd, wel te verstaan. Ge zijt erop vooruitgegaan 😉

  4. Leuk hé, verjongen ipv verouderen, je zou er nog rijk van kunnen worden (toverdrankje verkopen of zoiets). Doe zo voort maar niet teveel of straks eindig je nog in de wieg en Sandra heeft er al drie…

  5. De kinderen hebben het “proces” van dicht meegemaakt, dus die zien het verschil niet zoals jullie dat doen 🙂

Reacties zijn gesloten.