9 reacties op “Raymond van het Groenewoud”

  1. Voor sommigen onder ons ging de discussie van dag 1 niet over de poëzie van R, maar de ongelijke behandeling van haatproza tegen Moslims/Arabieren enerzijds en Amerikanen anderzijds.

    En dan hoor je dingen zoals dat de Amerikanen sterker staan en dus maar wat meer moeten incasseren. Dat zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die, als het brandt bij een moslim onmiddellijk ervan uitgaan dat het om een haatmisdaad moet gaan, maar hun oogkleppen opzetten voor 9/11, nochtans de grootste haatmisdaad van onze eeuw.

  2. Het is nu eenmaal een ietsje sympathieker om van beneden naar boven te stampen, dan van boven naar beneden. In het eerste geval is het vooral een verdedigingsmechanisme, van mensen die amper nog een kant op kunnen, in het laatste geval een toepassing van het recht van de sterkste. Geen van beide is acceptabel, maar het eerste is meer verschoonbaar dan het tweede.
    Let wel : ik heb het nu zeer duidelijk niet over 9/11.

    (Ik heb wel door dat dof aan het trollen is, maar het is nu eenmaal een bedreigde diersoort, de trolls, dus daar staan we sympatiek tegenover.)

  3. “sympathieker om van beneden naar boven te stampen”
    “een verdedigingsmechanisme, van mensen die amper nog een kant op kunnen”

    Hebben we het hier over dezelfde Raymond? Geen kant opkunnen?

  4. Als er hier iemand de trol is, dan toch wel diegenen de de stelling verdedigen dat Amerikanen üntermenschen zijn, en niet dezelfde rechten hebben als andere bevolkingsgroepen.

    Natuurlijk komen ze er niet vlakaf voor uit dat Amerikanen üntermenschen zijn, nee, er moet een verhaaltje bij dat de Amerikenen “sterker staan” en dus harder mogen “aangepakt” worden.

    Aleen dacht ik dat het hele idee van antiracisme gebaseerd was op de premisse dat een heleboel kleine “onschuldige” zaken serieuze gevolgen kunnen hebben: als je dag in dag uit zeikt over de Joden of de Bruine mannen en ze dehumaniseert, dan gaat niemand die mensen verdedigen als de pogrom komt.

    En ziet, als er dan eens WTC toren instort, dan is het niet van “zouden we misschien wat rustiger moeten zijn met al dat anti-Amerikanisme, kijk eens wat er van komt” maar wordt er toch maar in allerlei bochten gewrongen om het op de Amerikanen zelf te steken. Moeten ze Israel maar niet steunen, of een embargo tegen Irak handhaven si of la.

Reacties zijn gesloten.