Spinnen

Nóg beesten van dinsdag, en wel: spinnen en spinachtigen. Bekijk ze zeker ook eens in ’t groot, er ziten een paar o zo schattige oogjes tussen! :)

Het zat relatief vol van krabspinnen in de brandnetels en het onkruid. Gewoon aan het rondkijken:

Krabspin

…of insekten aan het verorberen:

Krabspin

…of zelfs andere spinnen aan het opvreten:

Krabspin

krabspin

Schattige spinnetjes. En die óógjes!

En van schattig en ogen gesproken: geef toe, veel schattiger dan dit mannetjes-Marpissa muscosatje worden toch echt niet gemaakt:

marpissa

Of het zou moeten zijn dat ik nog eens een zebraspinnetje in de smiezen krijg. Helaas zijn die door de band véél sneller weg dan zo’n Marpissa, én zijn ze ook nog eens maar een derde zo groot, waardoor het wel erg moeilijk wordt om een goeie foto te maken met het materiaal dat ik maar heb.

En trouwens, op de plaats waar soms wel eens zebraspinnetjes te vinden zijn, zat dit vreemd meisje:

spin

Spinnen, dat is genoegzaam geweten, zitten overal, en toen Jan zoals altijd afkwam met zijn plastieken stoeltjes, bleek dat in één van de stoeltjes wel drie van deze spinnetjes zaten:

Onbekende spin

Onbekende spin

Alledrie mooi verborgen in een holletje, schattig!

En dit was wel één van de dikste kogelachtige spinnen die ik in lange tijd gezien had:

Spin

En kijk, een hooiwagen met korte pootjes:

Hooiwagen

Hooiwagen

Alleen spijtig dat ik geen determinatiegidsen bij de hand heb, ze zien er nochtans allemaal redelijk bekend uit.

Elders over misschien hetzelfde

19.08.2006: Scytodes | 19.06.2006: Ki-yooote! | 03.06.2006: Beesten | 23.05.2006: Spin | 18.03.2006: Op safari | 12.11.2005: In de tuin | 29.09.2008: Een spin voor meester Luc | 09.06.2008: Beesten | 29.03.2008: Doe nog eens van die beesten, dan | 24.03.2008: Paasmaandagtuinsafari

10 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.