Libanees

Vanmiddag Libanees gaan eten.

Wegens onuitspreekbaarheid van de namen van de andere gerechten en niet graag in affronten vallen, hebben we ons beperkt tot een schotel met drie brochetten (runds, kip en iets dat adana-achtig zou geweest zijn waren we bij een Turk geweest).

Daar kwam een half bord gebakken patatten bij (of dikke frieten, dat hangt van het perspectief af), en een half bord sla en tomaten en dingen in een uitstekende vinagrette, en dat smaakte eigenlijk al met al bijzonder goed.

RestfarayaAch, een zeur zou zich kunnen druk maken over de stukjes verkoold die aan de kippenbrochette zaten, en dat de sla best op een apart bord was gekomen zodat de warme dingen niet in de koude vinaigrette stonden, en dat het brood warmer had kunnen zijn en dat er boter of minstens olijfolie had mogen bij zijn… maar dat zou een zeur zijn.

Het gezelschap was aangenaam, de conversatie goed, de bediening vriendelijk, we zaten op ons gemak, het eten was er snel, en voor 13 euri met twee drankjes en een dessert was het eigenlijk geeneens overdreven duur.

Fijn, zo een nieuwe buurt verkennen. Ik denk dat we dat à rato van één keer per week gaan blijven doen, zo op restaurant gaan in de buurt van de Madou.

Misschien volgende keer naar daar terugkeren, en die mens vragen wat hij zelf zou aanraden: dat we iets typischer Libanees voorgeschoteld krijgen. Want nu kon ik op Sandra’s vraag hoe het was niet veel meer zeggen dan dat het, euh, gelijk Turks was maar dan een beetje anders.

Faraya, trouwens. Noordstraat 60–64, 1000 Brussel. En dat er naast het restaurant een vuh-re-se-lijk smakelijk uitziende traiteur-deli-achtige dinges is, met allerlei meeneemdinges, het één al exotischer dan het andere. Misschien dat ik dàt eerst eens doe: een assortiment meenemen om ‘s avonds thuis te eten.

11 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.