Gefotografeerd

‘t Was al een tijdje geleden dat ik er met het fototoestel op uit getrokken was in de tuin. Koud, en nat, en beesten niet gemakkelijk te vinden en zo.

Excuses, ik weet het, excuses.

Maar alla. Vandaag eventjes buiten gestapt, en toch een beetje prijs gehad:

Springstaart

Springstaart

Springstaart

Ik denk niet dat ik al ooit zo duidelijk een springstaartje op foto gehad heb. Die beesten zijn zo’n anderhalve millimeter lang, en ze zitten niet echt bijzonder lang stil, en ik ben wel een beetje content dat ik er deze foto’s van heb.

En toch… ik heb van precies ditzelfde beest al foto’s gezien die zo exponentieel veel beter zijn, dat ik er een beetje lastig van word. Met een beetje geluk krijg ik binnenkort een nieuw flash-systeem cadeau, en daar zou het qua belichting toch al een beetje beter moeten gaan: hierboven heb ik vijf lagen toiletpapier (eat that, Brutin) op mijn ondertussen antieke SB-29 moeten plakken om niet volledig overbelicht te zijn.

En dan moet ik echt ├ęcht eens naar een betere manier om macro’s te maken op zoek gaan.

update: leve het internet! En meer specifiek: leve Frans Janssens, wereldexpert op het gebied van springstaarten! De eerste en de derde is een Dicyrtomina saundersi, te herkennen aan de twee afzonderlijke gele strepen op de antennes en een vlek in de vorm van een maltezerkruis op het achterwerk; de tweede is een Dicyrtomina ornata, te herkennen aan het uniform geel gekleurde tweede antennesegment en een meer rechthoekige gele vlek op het achterwerk.

Geschreven al kijkend naar: The Daily Show – 2007.01.29 – Bill Gates (TVRip.SoS)

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.