Fladder

Ik mag van mijn madam geen opgezette beesten in huis hebben.

Wij vinden dat niet zo fijn. Wij, dat zijn mezelf en de kinderen: ik ga ervan uit dat zij niet liever zouden hebben dan zo’n paar diorama’s met als jagers opgezette hazen — zo met een speelgoedgeweertje, een jagershoed een pijp, u weet wel.

Of zo’n eekhoorntje. Of een hertenkop, of een everzwijn.

Maar nee: zelfs een kanarie, die ik dan omgekeerd in een koortje zou ophangen en Zoltan zou noemen, zelfs dat mag niet.

Zwak.

Maar! Er is een loophole gevonden! Dode insecten zijn blijkbaar wel OK, of ‘t is toch te zeggen: ik heb geen klachten gehoord toen ex-schoolgenoot en ex-studiegenoot Emmanuel een hele doos vol opgespelde vlinders heeft binnengestoken:

Vlinder

Vlinder

Ik ben in het algemeen geen groot vlinderamateur: ze zijn te groot en ze bewegen teveel. Te moeilijk om degelijke foto’s van te maken.

Maar ‘t is natuurlijk wel een eind gemakkelijker als ze vastgespijkers zijn:

Vlinder

Vlinder

Dus: al wie van die kasten met dode kevers, libellen, vlinders of andere insecten heeft staan en niet weet wat ermee gedaan: ik ben afnemer. En als dat lukt, dan probeer ik te zien wat den baas zegt over beesten-op-formol. Beginnen met een lintworm of zo.

Ah, en daar ook nog eens naast: had ik trouwens al genoeg gezegd dat Emmanuel binnenkort F.A.C.T.S. 2007 organiseert? En dat daar dit jaar onder meer Robert! Englund! en ook wel Richard! Hatch! zullen zijn? En dat er early bird tickets zijn?

En dat u daar allemaal naartoe moet? Nee? Allez ju!

14 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.