Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Taxipostperikelen

Ergens twee weken geleden, zat er een briefje in de bus van Amazon, dat er een pakje toegekomen was.

Ik kon er toen niet om gaan, maar in de loop van vorige week was er ergens een gaatje en ben ik naar het Stapelplein om mijn pakje gegaan. Routine: briefje afgeven, gescand in PostStation, mevrouw naar achter om het pakje, afgeven, hopladiejee. Twee boeken, hoezee.

Nu zaterdag, om de één of andere reden, kwam ik de mail van Amazon weer tegen, en daagde het plots: dat ik wel twee boeken had gekregen, maar dat er nog een stuk of tien moesten komen van die bestelling. Ik naar mijn mail, bevestiging van Amazon gevonden met taxiposttrackingcode, naar de website van Amazon, en kijk nu: het pakje zou afgeleverd geweest zijn.

Proberen bellen naar Taxipost: niet open buiten de kantooruren.

Vanmorgen gebeld naar de klantendienst: dat mijn pakje in het kantoor aan het Stapelplein ligt.

Ik naar het Stapelplein met mijn trackingnummer uitgeprint. De mevrouw achter de kassa: hola! dat zal bij de Mail te doen zijn, wij zijn hier de Retail!

Code ingetypt in PostStation (een getal met ergens in het midden acht nullen, wie vindt het uit), en volgens de computer was ik het pak al komen ophalen. Wat ik dus niet gedaan had.

Er ging mij een licht branden: er waren twee pakjes, misschien dat ze mij per ongeluk het verkeerde gegeven hebben?

Een nieuw ticketje genomen, de andere code opgezocht op het internet, en terug naar het loket. Blijkt: de andere code leidt inderdaad naar een pakje, maar dat pakje staat in het systeem als “afgeleverd door de postbode aan huis”.

Niet echt mogelijk, natuurlijk: een zwaar pak met tien boeken, daar gaat een postbode écht niet mee gaan slepen.

…ah, behalve dat in het systeem het pak dat ik wel al afgehaald had, met de twee boeken, de code had gekregen van het pak met de tien boeken.

Volgt: verwarring. Het kán niet dat die twee pakken zijn verward, want het ene was nog niet toegekomen toen ik het andere ging afhalen, volgens de computer.

Afijn. Lang verhaal (een uur!) kort: ergens bij Amazon hebben ze twee stickers blijkbaar omgewisseld; ergens bij De Post is op één van de twee pakken een verkeerde barcode ingescand (op Amazon-pakken staan vier of vijf verschillende plakkers met barcodes, dat is veel te veel en enorm verwarrend); én iemand bij De Post heeft één van de twee pakken verkeerdelijk als (twee keer) aan de deur afgeleverd ingegeven.

Het is alleen maar mijn aandringen dat het echt niet kón dat de postbode dat pak mee had genomen, en de vastberadenheid van de postmeester die alsnog heel het kot afgezocht heeft naar een Amazon-pak, die ervoor gezorgd heeft dat ik nu mijn boeken heb.

Voor de rest was het wel wijs, bij De Post: zo zien hoe de verschillende strategieën om ergens iets terug te vinden, afgegaan worden. En hoe iedereen vriendelijk blijft, zelfs bij een lastige klant die insisteert dat hij gelijk heeft.

9 reacties

 1. … “Voor de rest was het wel wijs, bij De Post: zo zien hoe de verschillende strategieën om ergens iets terug te vinden, afgegaan worden. En hoe iedereen vriendelijk blijft, zelfs bij een lastige klant die insisteert dat hij gelijk heeft.” …

  Pure chance, Michel. Pure chance.

  http://dieu.wordpress.com/2009/04/06/de-loketbediende/

 2. Neuh gij. Het heeft er ook mee te maken dat ik zelf kalm blijf en niet begin te tieren en zo.

 3. Moraal van ’t verhaal? Buren, die bijna altijd thuis zijn en de pakskes in ontvangst kunnen nemen. In alle bescheidenheid, dat doen wij namelijk, voor zo’n buur of drie. De mannen en één enkele vrouw (de enige die moeilijk doet) weten ons wonen en gaan zelfs niet meer aanbellen bij de geadresseerde omdat die toch uit werken zijn.

 4. Ah nee hé: een pak van ettelijke kilo’s, dat gaat zelfs niet de eerste keer mee met de postbode.

 5. Ik denk dat #2 wel de waarheid bevat, maar ik zou toch (jammer genoeg) enorm veel moeite hebben om me in te houden.

 6. En ook nog: iets fout gelopen bij de Post? Onmogelijk!

 7. Ik mocht vandaag ook langs de post gaan, wegens niet thuis vorige week toen ze twee pakjes kwamen afleveren. Meestal leggen ze die toch binnen (zelfs op ’t eerste verdiep, waar ik woon) en vind ik die ’s avonds. Deze keer een briefje.

  En toen zag ik waarom: elk pakje ging me €10 kosten. Zogenaamde “aanbiedingskosten”. F*ckers.

 8. Hier bij ons leggen ze de pakken van Amazon gewoon achter het muurtje, super makkelijk. Alleen bij de bestellen van een paar honderd dollar + hebben ze een handtekening nodig (en na een bepaald uur kan je ze dan afhalen tot een uur of 10 denk ik. Supermakkelijk, hopelijk gaat dat in België ook zo vlot, someday. Plus: hier betaal je bijna nooit shipping voor boeken als je een bestelling doet van 25 dollar+ bij Amazon. Ik vroeg me onlangs af hoeveel dat kost in België.

 9. Toch puur geluk hoor. Ik heb ooit een aangetekende brief moeten onvangen (in Lochristi) die door familie werd opgestuurd. Ik wist dus ongeveer wanneer die moest toekomen. Toen ik met behulp van het nummer erachter ging vragen zei men dat deze afgeleverd was. Kan niet zei ik, want anders zou ik hier niet staan.
  Na enkele weken (een 7 tal), en ettelijke bezoeken en klachten van mij en mijn zus, hebben ze toch teruggevonden dat ie idd afgeleverd was, bij iemand anders ergens in Gent.
  Weg brief, weg privacy, salu klant.
  Gene pardon, geen excuses. We kregen 1 gratis postzegel om hem nog eens op te sturen. Bedankt Post. Ik kijk uit naar de vrijmaking van de Markt en de geldigheid van elektronische handtekeningen als vervanging van aangetekend schrijven…

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑