Vandaag

Er lag een dood tsjiepken op de vloer voor de kerk vanmorgen:

Dood vogelken

Geen idee wat voor merk tsjiepken het is: manifest teveel snavel om een kip te zijn en manifest te weinig staart om een velociraptor te zijn, da’s al wat ik zo op het eerste zicht kon zien.

Ook geen idee hoe het ding daar terechtgekomen was: er stond in de buurt alleen een zeer debonair uitziende Mozes, en verder weinig richels of zo.

Debonair Moses

Nog geen halve meter verder stond dit op de grond getekend:

RIP Elke en Sabien

Hier (Justitiepaleis) stierven Elke en Sabien op 18–05–2009. Vreemd, want “hier” was niet het justitiepaleis maar wel de portico van de Saint-Jacques-sur-Coudenberg.

Twee vriendinnen die een oud leven begraven hebben, in de ijdele hoop dat het nu écht wel beter zou worden, misschien? Weten zij veel.

Ik kon wat rondlopen in de stad omdat ik te vroeg was voor mijn vergadering — had ik al ooit gezegd dat ik het haat om ergens te laat te zijn en dat ik meestal een heel eind te vroeg ben en dan sta te drentelen tot nét op tijd?

Afijn. Toen was het vergadering, kijk, een telefoon op allemaal stoeltjes met wieletjes:

Telefoonstoels

En toen was het weer naar het werk gaan en het was al wat beginnen betrekken:

Hemel

Allemaal vreemd volk in het park trouwens: Japanezers en andere toerismen, in luidruchtig gesticulerende groupuscules.

En dan op het werk, waar het na lang eindelijk weer wat draaglijk van temperatuur aan het worden was.

Studio

En dan naar de trein en naar huis. Kijk, het perron van Brussel-Zuid en tegelijk de binnenkant van de wagon, waar net een mevrouw opstapte waar ik elke dag heen en terug mee rijd:

Inside/outside

Het is wat, zo heel de tijd met een fototoestel in uw handen rondlopen.

17 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.