Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Look at that S Car go!

Ik was gisteren aan het een klein hoopje droog onkruid in het vuur gooien, don’t ask, kthx, en kijk eens wat er onder lag:

Slekken

Een hele stapel slekkevette slekken.

Helix aspersa, voor de vrienden. Nu vraag ik mij af: als ik die slakken drie dagen in een emmer steek met een bodempje water. En dan geef ik die slakken een goeie week water en bloem. Zou ik die beesten dan niet kunnen klaarmaken en opeten?

Escargotgewijs?

Mmm?

9 reacties

 1. ik ken geen latijn, maar ik denk dat dat segrijnslakken zijn en naar ik mij herinner zijn die eetbaar. Inderdaad eens de darmen laten uitkuisen en daarna in de looksaus draaien. smakelijk.

 2. Eww! Mooie foto, maar beyond that: eww!

 3. Hoort er geen zout in dat proces? Of heeft mijn papa mij dat altijd fout gezegd om het extra gruwelijk te maken? 😀

 4. online apt shopping is misleading. I need a face 2 face look. Anyway..whats to do for the people who dont have classes..

 5. Hoe kuis je in godsnaam de darmen van een slak?

 6. Je wil ervan af? Van naakt- of huisslakken?

  Behoorkijk eenvoudig.

  Je vult een glas met bier of limonade ( essentie is : zoeterige geur). Je stopt dat glas in de grond, bovenrand van glas er net boven. Daar komen ze werkelijk massaal op af… en verdrinken erin.

 7. Ik moet dat weten, ah ja! Hier kun je het in het lang en het breed (maar vooral lang!) lezen: http://www.saveursdumonde.net/recettes/preparation-des-escargots-vivants/

 8. En dan geef ik die slakken een goeie week water en bloem. Zou ik die beesten dan niet kun

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑