Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Vriendjes worden

Natuurlijk dat ik ook zo’n LinkedIn-spel heb, en een Facebook-dink, en een Godweetwatnogallemaal.

Ik vermoed dat het niet voor iedereen zo is, maar echt: ik heb het zó enorm moeilijk om mensen te vragen om mijn vriend te worden op die dingen.

En het lukt al helemaal niet als het gaat om mensen die ik eigenlijk helemaal niet zo goed ken. Ze zouden dat een andere naam dan “vriend” moeten geven.

5 reacties

 1. Snap het compleet. Het is niet normaal om “vriend” te worden met iemand die ge nauwelijks of niet (meer) tegenkomt/belt/mailt/leest & becommentarieerd. Ik hou me min of meer aan de “ik ken ze IRL of ze hebben er zelf om gevraagd (voor FB)” en “het zijn mensen waar ik op het werk of elders professioneel mee in contact kom” (voor LinkedIn). De “mensen van vroeger”, da’s minder evident. Oud-studiegenoten, dat wil nog wel lukken – die duiken nog af en toe op in ’t leven, al is het via via. Oud-klasgenoten, da’s een andere zaak. Van iemand uit het middelbaar kunt ge niet weten of ze ondertussen fervent Vlaams Belanger of occulte treezebees geworden zijn. Ge moet eerst vriend worden, om het dan geleidelijk aan te snappen. Yikes dus. En dan niet het lef hebben om ze een stamp uit de vriendenkring te geven. Tja. En dan had ik het nog niet over familie. Over schoonmoeder die door het “netwerken” de blog begint te volgen en vervolgens vanuit de verte oordelen blijkt te vellen… Zucht.

 2. Waarom niet de vriend worden van Herman Haiku?
  Aangezien de media hem niet gaan helpen moet Europa tonen dat ze wel degelijk achter de president staan…

 3. gezel, medestander, handlanger, maat, genoot, makker, gezelschap, schakel !
  Ziet er een nieuwe naam tussen ?

 4. Ik vind het ook altijd enorm awkward om mensen te “frienden” op facebook. op twitter iets minder, ook omdat de term “follower” minder verwachtingen meebrengt.

 5. http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=JS2IKPVC

  Waar ik al lang op wacht is een mogelijkheid om meerder persona’s aan 1 profiel te kunnen koppelen.
  Tussen mijn facebook’vrienden’ zitten collega’s, oude vrienden en actieve vrienden en ik wil niet alles met iedereen delen. Maar vaak wel met een bepaalde groep.
  Werkgerelateerde info met collega’s, oude foto’s met oude vrienden (een beetje nostalgisch doen) en daily life met actieve vrienden en nu mixt dat allemaal door elkaar.

  Het zou handig, leuk, nuttig zijn mocht ik vooraf kunnen bepalen welke berichtjes ik met wie wil delen.
  Zo hoeven ze op mijn werk niet te weten dat ik nog suf ben van het feestje gisteren, maar wil ik dat misschien wel delen met de mensen die het ook zo gezellig vonden.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑