Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Zielige vertoning op Komen Eten

Oh boy. Paul maakt wat wellicht het beste eten is dat de drie andere mensen ooit gegeten hebben, en krijgt van de twee plebejers van het gezelschap vier op tien voor eten en vijf op tien voor gezelligheid, terwijl hij van zijn collega-middenstander twee keer negen kreeg.

Gisteren was het al hetzelfde: de man uit Oostende die niet wist wat couscous was, gaf géén punten, en de witte heks idemditto. Spaans eten, al da vremd gedoe.

An object lesson in the perils of democracy, of zoiets, zeker?

Op Mars had de witte heks Paul een tien gegeven, maar we leven nog altijd op Aarde en dus geef ik hem een vier.

Godgeklaagd. Alleen al voor zijn dessert van gefrituurd ijs in een speculaaskorst, had hij tien op tien moeten krijgen, Paul.

11 reacties

 1. Volgens mij (en mijn vrouw) was dat daar dikken bedriegt-ten-boel van die twee typekes en hebben ze hem geboycot omdat het gewoon té goed was.

 2. Het lag er inderdaad te vingerdik op. En die opmerking van “het is eerlijk” waarop die Oostendenaar bijna in tranen uitbarstte was net iets té opvallend.

  Ik steek het op die heks.

 3. Den Brutus zei zelfs letterlijk ‘nee dat is het niet’ op de opmerking dat het eerlijk was. samenspannen enzo, meer was het niet.

  Want de Paul had dat goed gedaan. Heel goed zelfs. Maar tja, wat de boer niet weet, de boer niet vreet zeker?

 4. Poarels vo de zwins!

  Komt ervan he, twee cultuurbarbaren en twee meerwaardezoekers samenzetten…

  Je kan ook zo voorspellen waar de tv de hele dag op VTM staat en waar niet. En waar ze spontaan een polonaise inzetten als ze de begintune van De Kampioenen horen.

  Madam met haar heksen haar interieur zei het ook allemaal, vond ik.

 5. ’t Was triestig om te zien, maar je zag het natuurlijk al van ver aankomen.
  En inderdaad, op het einde stak het schaamtegevoel toch precies de kop op bij den ostenschen visscher…

 6. Mooi gedaan van de redactie van SBS: niet-compatibele gasten bij elkaar zetten zodat je weet dat het vonken gaat geven. Entertainment gegarandeerd. En het werkt want de kijkcijfers doen het goed. Schadenfreude FTW! Sociologisch experimentele TV yay!

 7. Valt bij mij zowiezo onder de noemer conflict-als-entertainment-tv.

  Kijkers zijn niet geïnteresseerd in koken, kennis, cultuur, survival of muzikaal talent. Ze willen enkel zien hoe mensen met mekaar vechten om een prijs te winnen. Competentie is ondergeschikt aan competitie.

  Het format is slechts aankleding.

 8. Ik kan alleen maar beamen wat je schrijft… het was om rode kaken van te krijgen, die bekrompenheid op culinair vlak…

 9. Maar dat was toch een heruitzending van vorig seizoen dacht ik?
  Dan hadden ze dit seizoen toch betere combinaties gemaakt! In tegenstelling tot sommigen (blijkbaar) hou ik niet van dat (on)verdoken conflict, ik vind dat het programma veel aangenamer is wanneer er een gezellige groep ontstaat.

 10. Ongelooflijk! Zalm uit blik met een klak mayonaise, gesmeten op een peer uit blik, krijgt dan meer punten!

  De man uit Oostende en de witte heks deden me anders serieus denken aan mijn 5 jarig nichtje: op voorhand zeggen dat ze iets niet lusten omdat ze het niet kennen.

 11. ’t was inderdaad schandalig… en den Brutus: “mo how, da kun je toch nuunt in nen restaurant serveren”… en Paul “tiens, dat is een recept van El Bulli” … Ik werd er echt mottig van, zo twee gastronomische barbaren. Ik wou direct mee aan tafel schuiven bij Paul !!

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑