Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Span (kuch) nend!

De broer van Sandra belde, om te zeggen dat hij naar de spoedafdeling was afgevoerd.

Erg natuurlijk, daar niet van — maar ’t werd ineens een beetje spannend: hij moest naar het hospitaal wegens aanvallen van kinkhoest. Op Wikipedia zeggen ze daar dit over:

Na een incubatieperiode van 1-3 weken treden de eerste, overigens niet karakteristieke, verschijnselen op. De ziekte begint als een verkoudheid en gaat gepaard met niezen, neus- en traanuitvloed en onwelzijn, en de patiënt heeft een klein kuchje. De symptomen zijn dus niet te onderscheiden van die van een verkoudheid. De patiënt ontwikkelt een droge hoest. Het hoesten verergert langzaam en de hoestaanvallen krijgen een steeds krampachtiger karakter. In dit catarrale stadium is het kind het meest besmettelijk.

En we hebben hem verdorie nog geen twee weken geleden gezien.

Ik heb een kuchje, tegenwoordig, denk ik, soms. Brrr.

5 reacties

 1. Goh, kijk eens welk onderwerp ik net in de mailbox kreeg: “Kandidaten gezocht voor deelname aan een studie met kandidaatvaccins tegen kinkhoest, al dan niet in combinatie met difterie-tetanus.”

  En in de tekst: “Het Centrum voor Vaccinologie (Universitair Ziekenhuis Gent) zoekt mannen en vrouwen tussen 18 en 40 jaar voor evaluatie van een aantal kandidaatvaccins tegen kinkhoest en een aantal kandidaatvaccins tegen difterie-tetanus-kinkhoest.”

  Moest ge interesse hebben: “Gelieve vóór 20/02/2012 het inschrijvingsformulier op onze website (www.cevac.be) in te vullen”

  Graag gedaan!

 2. Is dit het moment waarop ik iets vleiends zeg over een kwieke tred, stevige handdruk en een longinhoud als een twintigjarige?

 3. Nope! Maar toch bedankt. 🙂

 4. Een weinig bekend symptoon van kinkhoest is een lichte, maar langzamerhand verergerende jeuk op het topje van de neus.
  Jeukt het al een beetje ?

  \Hypochonder trolling.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑