Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Computer vol

Tiens, mijn computer staat gelijk weer vol? En er zit nochtans een halve terabyte in die laptop, wat heb ik nu weer misdaan?

Disk Inventory X to the rescue: tree maps zijn de best visualisatie voor bijna-volle harddisken. 

…enige tijd later: ah ja, juist, ’t was weer van dat. iTunes, uiteraard. Alle apps die op de iPad en de iPhone staan, staan ook nog eens gedownload op de computer (37.6 GB hoera). En oh, er staat een back-up van de iPad die Sandra gebruikt (23 GB), en nog een back-up, toen die iPad nog een andere naam had (28 GB), en een back-up van Sandra’s telefoon (12 GB), en een back-up van mijn iPhone (28 GB), en dan nog twee back-ups van mijn iPad (23 GB en 27 GB). 

Een kleine 180 GB aan back-ups, waarvan de overgrote meerderheid back-ups van apps die ook al in die iTunes library zaten, en die trouwens toch alsmaar opnieuw gedownload worden vanop het internet als ze een update krijgen.

Jongens toch. In plaats van alleen een back-up te maken van de data van die apps of zo? ’t Moet zijn dat ik er helemaal niets van ken, en dat ik mijn hele iTunes-ervaring verkeerd ingesteld heb of zo. 

5 reacties

  1. Proper.

    Dat doet mij eraan denken dat ik een Metro-versie van DaisyDisk wil. Ik stel voor dat iemand dat eens maakt. Hup.

  2. zelfde miserie hier… ze hebben precies veel vertrouwen in zichzelf die van Apple

  3. Android doet dat allemaal niet. Meer zeg ik niet.

  4. 28 Gb op uw telefoon…

  5. Je hebt ze toch iets geleerd, als er overal backups van gemaakt worden. 🙂

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑