Een maand met een nieuwe Telenet-modem: kloterij

‘t Is nu net iets meer dan een maand dat ik een nieuwe Telenet-modem gekregen heb

Fijn, dacht ik, het nieuwste van het nieuwste en gratis en alles: what’s not to like?

Wel: dat het niet werkt, bijvoorbeeld. Internet doet wat het moet doen, en dan plots gaat het heel traag en hapert het, en dan valt het uit. 

Niet voortdurend, niet altijd, niet reproduceerbaar, maar gegarandeerd een paar dagen per week is het internet bijna of helemaal niet bruikbaar. 

Ik ben vandaag wéér vergeten bellen naar support — al kan ik mij de conversatie levendig voorstellen, en zie ik helaas niet echt een scenario waar het in orde komt: een eindeloos straatje van “hebt g’uw bakske al eens herstart? zijn al de drivers actueel? en wanneer gebeurt het precies?”, gevolgd door “oei, gij hebt ook een intern netwerk opgezet? ja, zet dat dan af hé meneer”, gevolgd door ik die zeg dat ik het niet wil af zetten en dat het exact zelfde netwerk al vijf jaar perfect werkte tot die nieuwe modem, gevolgd door “ja meneer dan kunnen wij u niet helpen sorry”.

Kaka. 

update: allez jong, @telenet op de twitters reageert omzeggens meteen, zelfs zonder dat ik expliciet klaag. Waar gaan we dat schrijven?

15 Comments

 • Absoluut hetzelfde hier sinds de nieuwe modem er is. Ik was eerst zo naïef om te denken dat het aan het aangroeiende aantal toestellen in huis lag, maar ondertussen begreep ik dat het gewoon random is. Héél ambetant!

 • Heb ook zo’n “gratis-want-we-willen-die-oude-modems-van-de-muur” upgrade gehad. Heb de installateur wel expliciet een data-only modem laten plaatsen. Buiten wat gezaag over “dat installeren we normaal niet bij particulieren” eigenlijk geen last mee gehad.

 • Ik had dat tien jaar geleden met mijn smc ook, tot er een nieuwe firmware beschikbaar werd, en toen was het opgelost. Maar hoe dat zit met Telenet en firmware upgrades… That’s the question, innit?

 • Ik heb ook uitdrukkelijk gevraagd om een modem te plaatsen die zelf géén routerfunctionaliteit heeft, en ook géén wifi. Het codewoord dat je moet gebruiken bij de support is dat je van thuis uit moet VPN’en naar ‘t werk, en dat dat met hun Wifi-enabled router-model niet goed lukt. Ik heb nu een nieuwe modem die nog steeds een publiek IP adres krijgt, en daar hang ik dan mijn eigen netwerk achter. Werkt probleemloos.

 • Ik heb zo’n standaardmodem met (uitgeschakelde) wi-fi en heel de santenboetiek. Mijn router hangt eraan en ik zit dus met dubbele NAT, maar in de praktijk heb ik daar geen last van, ook niet voor OpenVPN. Qua stabiliteit heb ik al bij al ook niet te klagen: om de x maanden reset ik hem eens, en dat is eigenlijk al veel, want het probleem ligt niet altijd bij de modem. Soit, beroepshalve weet ik dat netwerken een heel gedoe zijn. Zolang de Telenetmeneer maar langskomt om het in orde te krijgen wanneer nodig, heb ik er alle begrip voor dat het niet overal en altijd meteen werkt.

 • We wisten al van de vorige keer dat er een nieuwe modem geïnstalleerd was, dat het er eentje moest zijn zonder wifi. En dus, bij de recentste ronde “uw modem moet vervangen worden”, wel 10 keer gezegd: een modem ZONDER WIFI. Dat is dan ook geschied, en alles marcheert. Met uitgebreid intern netwerk.

 • Nu eens iets helemaal anders ook over Telenet. Ik word maar gestalked met een code om Whop te worden. Wat is dat nu weer voor iets? Mijn vent wil er in elk geval niks van weten.

 • Heb ook enorme problemen gehad met een nieuwe modem en uiteindelijk is dat gelukkig opgelost geraakt na X aantal dagen gesukkel en heel veel telefoontjes naar de support. Nu moet ik wel zeggen dat die mensen altijd heel vriendelijk proberen te helpen, maar jongens ge moet wel eerst door de Telenet paraplu mentaliteit prikken voor je er eindelijk bent.

 • Ik heb hier de laatste tijd ook niets als miserie mee en zeer slechte wifi , vroeger had ik comfort net en eigen router nooit problemen en internet tot bij de buren .
  Nu valt het constant uit heb hier zowel mac als pc samen een 7 tal computers en ze hebben het allemaal en pas op dan zijn ze nog allemaal verbonden met utp kabel en een gigabit switch niets helpt en als je ze belt die hollanders weten 100 keer minder dan ik ,Ik ken heel veel van routers switchen en netwerken .Maar het light aan hun box .als je vraagt voor een nieuwe dan ga je die moeten betalen is het andwoord.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.