Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Opgenomen

Zie waar ik nu zit:

Hospitaal! Hoera!

Gisteren was het afspraak bij de nefroloog, met besprekingen allerhande en echo’s van mijn nieren en loodgieterij, en neen: ’t is allemaal niet zo goed. Enfin ja, logisch natuurlijk: eindstadium terminaal nierfalen is per definitie al niet zo’n goede situatie, dus ’t is niet alsof ik enorm verrast was of zo.

Vreemd, trouwens: ik vraag mij af hoe ik er eigenlijk zou op moeten reageren. Theoretisch, Kübler-Ross-gewijs, zou ik via denial en anger langs bargaining en depression moeten laveren om uiteindelijk bij acceptance uit te komen, maar ik heb de laatste paar jaar al zo veel kloterij meegemaakt dat ik eigenlijk alleen maar in het stadium van “oh well” zit.

Zo van “er is niets aan te doen, dus het heeft niet veel zin om er u over op te winden”.

De situatie nu: de loodgieterij slaat terug op de nieren, en dat is één van de redenen dat er bijna geen nierfunctie meer is. Mijn bloed heeft teveel afvalstoffen en dingen die er niet mogen in zitten. Het programma voor de volgende dagen: dat allemaal eens van dichtbij monitoren, en kijken of het iets betert met die nieren als de loodgieterij niet tegenwerkt. En hoe het juist zit met kalium en fosfor en alles. En met de uroloog kijken of er loodgieterijgewijs iets mogelijk zou zijn.

Dus voor zover ik het begrepen heb: zeker nog vannacht en morgennacht overnachten in het hospitaal, en dan voor het weekend naar huis. En daarna wellicht operatie om voor te bereiden op dialyse.

En dan voor de rest van mijn leven nooit meer eten wat ik graag eet. Weinig fruit, geen of bijna geen kaas, nooit meer zout, groenten of aardappelen nooit meer gestoomd maar als ik er al eet gekookt, gespoeld en nog eens gekookt. En dingen.

’t Is proper.

12 reacties

 1. heel veel moed de komende dagen!

 2. dju, ik duim voor zo goed mogelijk nieuws voor jou man!

 3. Eerst de boel onder controle krijgen. Daarna is er vast tijd om uit te zoeken hoe je lekker kan koken en eten. Veel succes de komende dagen, Michel

 4. Ik hoop dat je veel goede boeken bij hebt en nog goesting om ze te lezen. For what it’s worth: ik heb de laatste dagen al dikwijls aan jullie gedacht, veel courage daar en ik duim op hier en daar een lichtpuntje.

 5. Hou moed. Hou vol. Ik duim echt hard mee. Eens vakantie kom ik langs…

 6. Oh djeez. Veel sterkte. Ik zal eens op zoek gaan naar lekkere dingen die je wel nog mag eten. Mag je nog cola?

 7. Veel moed voor jou en jouw gezin

 8. En naar ik veronderstel ook geen Pepsi…
  Gelukkig kan je nog naar dit luisteren:
  https://youtu.be/wKjfjO2Y1H4

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑