Dreigingsniveau vier!

Terwijl VTM ons blijft voorhouden dat er een imminente aanval op komst is in Brussel, ben ik vooral enórm content dat de bevoegde diensten weten dat er in Gent niets kan gebeuren.

Het ligt nochtans minder dan zestig kilometer van Molenbeek — een enórm geluk dat zo’n terrorist niet erg mobiel is, en dat er buiten Brussel geen winkelstraten, film- en toneelzalen, scholen en universiteiten zijn.

Stel u voor dat zo’n zot gewoon met zijn bomgordel een gemiddeld grote school binnenwandelt in Gent of Antwerpen of Mechelen of Luik, zo net als de lessen gedaan zijn of zo. Of dat een jong uitziende gast in een universiteitsauditorium zou geraken! Of beeld u in dat ze ontdekken dat er buiten het Brussels Hoofdstedelijk Gewest óók stations zijn!

Doe mee met de conversatie

16 reacties

 1. Je gelooft het nooit, maar ik heb eergisteren dus 2 flikken op straat zien lopen. Zomaar, alsof ze aan het patrouilleren waren, gelijk echt!

 2. Brussel is niet vergelijkbaar met Gent. Althans, bepaalde wijken niet. Molenbeek, waar ik elke dag doorfiets, is niet de hel zoals vaak gepercipieerd, maar kampt met zeer ernstige problemen en is een thuishaven voor moslimterroristen. Daar zitten de netwerken, daar zitten de safe houses. Wie dit niet ziet sluit moedwillig de ogen.

 3. http://www.tijd.be/politiek_economie/belgie_federaal/Gerecht_verijdelde_zondag_aanslag.9702954-3136.art

  “Dankzij de raid aan huiszoekingen heeft het Belgische gerecht zondagavond de aanslagen verijdeld die in Brussel hadden moeten plaatsvinden. Dat vernam De Tijd van meerdere welingelichte bronnen.

  (…)

  Maar na de huiszoekingen die zondagavond begonnen en maandag doorgingen, hebben de onderzoekers steeds meer aanwijzingen dat het netwerk gedestabiliseerd is. Zondagavond werd maar één verdachte aangehouden. Maar het ondersteunende netwerk van sympathisanten, schuiladressen en geld was verbrand. ”
  —-

  Enne…in Gent is het dreigingsniveau 3. Dat betekent bij mijn weten niet “dat de bevoegde diensten weten dat er in Gent niets kan gebeuren”.

  1. Ik had niet echt verwacht dat ze zouden naar buiten komen met “Tijdens de vele huiszoekingen werden geen wapens of explosieven gevonden. Er werd ook maar één verdachte aangehouden.”

   Ah of wacht, toch wel. 🙂

   Maar ‘t is al goed, want: “Toch zijn de onderzoekers ervan overtuigd dat ze verschillende schuiladressen hebben verbrand bij de acties.”

    1. Hadden ze namen en adressen?

     En “Natuurlijk, anders zouden ze geen huiszoekingen gedaan hebben!” is een cirkelredenering, net zoals Jambon’s antwoord op de vraag waarom ze dachten det er een imminent gevaar was in Brussel: “anders zou er toch geen niveau 4 zijn?”

     Geen metro’s, maar wel treinen (die ook onder de grond rijden, en waar ook mensen op zitten). Opgelet voor de scholen, maar laat de grootwarenhuizen maar open. Brussel is 4 maar Leuven is maar 3. Vergelijk wat het parket zei na Verviers en wat ze nu zeggen, en het lijkt me allemaal redelijk duidelijk.

     On nous cache tout, on nous dit rien.

     1. Oh ja, de complottheorie. Ach Michel, wees eens eerlijk met jezelf. Deze regering kan voor jou per definitie niets goed doen, omdat er geen roden of groenen inzitten. Maar zoiets heet democratie. Geen probleem dat het je moeite valt onderscheid te maken tussen fictie en werkelijkheid, maar verwacht dan niet serieus genomen te worden als je fictie als werkelijkheid presenteert, daarbij niet gehinderd door gebrek aan kennis van zaken. Kom eens twee weken bij mij in Brussel wonen. Ik toon jou de stad zoals ze is. Vaak positief, maar met een serieus jihadistisch probleem.

     2. Als het aantoonbaar meer dan vierkant loopt ,mag dat dan alleen gezegd worden als er groen of rood in de regering zit?

      (Het badinerend meewarig belerend toontje is wél eens iets anders dan veel andere reacties, waarvoor dank.)

 4. Voor scholen was er geen dreiging, maar bescherming was een eis van Milquet. Kon ze zich ook nog eens belangrijk voelen. Het ging enkel om winkelcentra. Metro was om meer capaciteit te hebben.

  1. De staatsveiligheid? Waarvan de leden bij mijn weten niet plots allemaal door de NVA zijn benoemd? Het federaal parket? Ach, wat baten kaars en bril … Deze conversatie leidt nergens toe.

   1. Jij bent begonnen. 🙂

    Je herhaalt wat de pers zegt, en die herhaal wat de overheid zegt. Is er tussen een totale militaire lockdown en niets doen geen tussenweg, dan? Je hebt érg veel vertrouwen in onze media, en in onze overheid.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.